-2.9 C
Deurne
zaterdag 2 december 2023
Home- DeurneOndernemers Deurne willen gratis parkeerbeleid en vragen mening winkelend publiek

Ondernemers Deurne willen gratis parkeerbeleid en vragen mening winkelend publiek

In het centrum van Deurne hoeft sinds ruim tweeënhalf jaar alleen nog maar betaald te worden voor parkeren tussen 13.00 uur en 19.00 uur. Vastgoedeigenaren en ondernemers van het centrum zijn het hier niet mee eens, zij willen het voorbeeld volgen van buurgemeenten en terug naar volledig gratis parkeren binnen een blauwe zone. Om te toetsen of het niet alleen hun wens is, maar ook die van het winkelend publiek, zal er een enquête worden gehouden.

Wil Olde Hampsink, eigenaar van Hema Deurne en voorzitter van de Vereniging van Vastgoed Eigenaren Deurne en het Centrum Management, is duidelijk over het huidige parkeerbeleid. Consumenten willen niet langer betalen voor parkeren om te kunnen winkelen in Deurne. In Gemert, Bakel en Asten is parkeren altijd gratis geweest binnen een blauwe zone en vorig jaar is dit ook in Venray doorgevoerd. Deurne is nu het enige dorp in de regio met een betaald parkeren beleid, dit maakt het centrum minder populair, zo stelt hij.

Enquête
Vanaf vrijdag 3 oktober zal drie weken lang elke vrijdag en zaterdag van 13.00 uur tot 16.00 uur een enquête gehouden worden onder het winkelende publiek. Centrale vraag is in hoeverre dit publiek voor gratis parkeren pleit. In de enquête worden ook enkele suggesties gedaan om het gratis parkeren te kunnen bekostigen. Het resultaat van deze enquête zal in de week van 28 oktober aan de Commissie Ruimte en Economie worden overhandigd. Eind november, begin december wordt door de gemeente de definitieve visie op het centrumgebied vast gelegd waar het parkeerbeleid weer onderdeel van is. Eind van het jaar zal hierover door de Gemeenteraad worden gestemd. In de verkiezingsprogramma’s van veel politieke partijen was het gratis parkeren opgenomen. Olde Hampsink vertrouwt er dan ook op dat de politiek deze verkiezingsbeloftes na zal komen.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen