11.6 C
Deurne
maandag 4 maart 2024
Home- DeurneOntdek de jungle en geschiedenis van de Deurnsche Peel met een eigen...

Ontdek de jungle en geschiedenis van de Deurnsche Peel met een eigen gids

Als je een wandeling maakt door de Deurnsche Peel waan je je op sommige plaatsen in een echte jungle met varens die groeien tot bijna boven je hoofd. Dan is het handig als je een gids hebt die de weg kent en je informatie geeft over de cultuurhistorie en de natuur van het gebied.

Op zondag 29 augustus kan je zo’n begeleide wandeling in de Deurnsche Peel maken en meer te weten komen over onder meer het ‘kanalenconflict’ met antwoord op de vraag waarom de twee kanalen, de Helenavaart en het Kanaal van Deurne zo dicht bij elkaar gegraven zijn. Ook legt de gids uit waarom de kop van de Deurnsche Peel ‘De Halte’ heet, komen de nonnen van Griendtsveen ter sprake als je over een deel van het Nonnenpad wandelt en komt ook Toon Kortooms aan bod.

Route
De excursie door de kop van de Deurnsche Peel start bij de Natuurpoort aan het Leegveld in Deurne. Via de Vlier wordt er gewandeld naar het Kanaal van Deurne richting de Halte, de noordelijkste punt van de Peel. Daarna loopt de route via het dorp Griendtsveen en het Nonnenpad over het Mussenkeetpad terug naar de Natuurpoort. De route is ongeveer vijf kilometer lang en de excursie duurt tweeëneenhalf uur. Op zondag 31 oktober wordt dezelfde wandeling met gids in de Deurnsche Peel nog een keer gelopen.

De excursie start 29 augustus om 13.00 uur vanaf de Natuurpoort De Peel aan het Leegveld 8A in Deurne. Reserveren kan via www.staatsbosbeheer.nl/deurnschepeel.

Foto: Staatsbosbeheer

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen