18.3 C
Deurne
donderdag 8 juni 2023
Home- DeurneOok cafés en discotheken in Deurne willen weer gewoon open tot diep...

Ook cafés en discotheken in Deurne willen weer gewoon open tot diep in de nacht

In heel Nederland gaan op zaterdag 12 februari cafés, discotheken en clubs weer open. En niet tot de toegestane 22.00 uur maar ook tot ver daarna. In Deurne laat onder meer Café The Ocean via Instagram weten: “Zaterdag openen wij The Ocean weer vanaf 21:00 tot diep in de nacht. Niet voor één nacht, maar gewoon voor altijd.”

De actie ‘De Nacht staat op’ is een idee van verschillende club- en discotheekeigenaren. Ze willen hiermee protesteren tegen de verplichte sluitingstijd van 22.00 uur. Ze hopen dat het kabinet het vroege sluitingstijdstip loslaat en de nachthoreca hiermee ook kans geeft om weer echt mee te kunnen doen.

Onmisbaar
De actievoerders laten via Instagram weten: “Voor liefde. Vrijheid. Extase. Voor iedereen gelijk. Voor niet denken, maar dansen. De Nacht staat op voor zijn wie je alleen in het donker durft te zijn. Waar de dag is voor denken, is De Nacht er voor jezelf met je volle verstand verliezen. Alleen in het donker vervagen grenzen, regels, sociale orde. Daarom is De Nacht onmisbaar voor identiteit. Voor ontdekken. Voor jong zijn. Iedereen verdient De Nacht om zichzelf te leren kennen, of te zijn. Wie dat niet inziet, zit te slapen. Daarom staat De Nacht op om de overheid wakker te schudden.”

Feesthokken
Veel van de café- discotheekeigenaren geven aan dat de sluitingstijd van 22.00 uur voor meer problemen zorgt dan oplossingen. Daarbij zorgen illegale evenementen en feestjes bij mensen thuis volgens hen mogelijk nog voor veel meer besmettingen dan in de nachthoreca omdat de luchtverversing daar vaak beter is dan bij mensen thuis of in illegale feesthokken.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen