9 C
Deurne
maandag 3 oktober 2022
Home- DeurneOpnieuw excursie langs werkzaamheden Peelkanalen

Opnieuw excursie langs werkzaamheden Peelkanalen

De grote onderhoudswerkzaamheden aan het Kanaal van Deurne en de Helenavaart zijn in volle gang. Zaterdagochtend 11 december houdt het waterschap samen met de aannemer een excursie langs de werkzaamheden.

Geïnteresseerden kunnen zich voor de excursie aanmelden. De wandeling begint op 11 december om 10.00 uur bij parkeerplaats de Halte in Griendtsveen.

16,5 miljoen euro
Waterschap Aa en Maas en Waterschap Limburg hebben in april van dit jaar een overeenkomst getekend om de droogte in de Peel tegen te gaan. Voor het op orde brengen van de Peelkanalen is zo’n 16,5 miljoen euro uitgetrokken. De kanalen worden gebruikt voor de aanvoer van water voor landbouw en natuur in Oost-Brabant en Noord- en Midden-Limburg. Door de klimaatverandering kampt de grond in deze gebieden steeds vaker met periodes van droogte. Om dit tegen te gaan worden er verschillende aanpassingen gedaan aan de kanalen. Het gaat om onder meer het herstellen van de kades en het verbeteren en automatiseren van bestaande stuwen en gemalen.

Werkzaamheden Deurnese Peel stilgelegd
In hetzelfde gebied wordt er onder de noemer Project Leegveld ook gewerkt in de Deurnese Peel. Deze werkzaamheden zijn vorige week tijdelijk stilgelegd, omdat er fouten zijn gemaakt in de uitvoering. Zo zijn er in de omgeving van de Soemeersingel onder meer twee zijvaarten gedempt en kades aangelegd die niet in de plannen staan.

Foto: archief DMG

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen