18.3 C
Deurne
donderdag 8 juni 2023
Home- DeurneOvervliegende drone met schijnwerper houdt gemoederen bezig in Heiakker Deurne

Overvliegende drone met schijnwerper houdt gemoederen bezig in Heiakker Deurne

Boven de huizen in de Deurnese wijk Heiakker vloog donderdagavond een drone rond met daarop een schijnwerper. Het licht scheen bij huizen en tuinen binnen, in onder meer straten als de Veenmossingel en Hennegras. Bewoners geven via social media aan, niet gediend te zijn van de ‘glurende’ drone en dat deze al meerdere dagen overvliegt.

In Nederland mag je in principe overdag met een hobby-drone vliegen zolang je onder 120 meter hoogte blijft maar in de gemeente Deurne en omgeving is het verboden om met drones te vliegen omdat er een no-fly-zone geldt voor dit gebied. Dat heeft volgens het Ministerie voor Infrastructuur en Waterstaat te maken met verschillende zaken als nabijgelegen vliegvelden, militaire bases en beschermde natuurgebieden, de zogenaamde Natura 2000 gebieden.

Limburg
Wil je toch met je drone oefenen, dan zal je richting Limburg moeten gaan. Maar ook daar mag je met je drone niet in de buurt vliegen van mensen, dieren, steden, spoorlijnen en wegen. Daarnaast zijn er nog veel andere regels waar je je aan moet houden. Zo moet je je toestel altijd kunnen zien, de drone mag niet meer dan een bepaald maximaal gewicht hebben en als je foto’s en video’s wil maken moet je je houden aan de privacywetgeving. Zelfs voor zakelijk gebruik van een drone, moet je vooraf een vergunning aanvragen. Dit geldt ook als je een vliegbrevet hebt.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen