11.7 C
Deurne
dinsdag 24 mei 2022
Home- DeurneOpnieuw onzorgvuldigheid patiëntgegevens bij Elkerliek

Opnieuw onzorgvuldigheid patiëntgegevens bij Elkerliek

Opnieuw is niet zorgvuldig omgegaan met persoonsgegevens van patiënten in het Elkerliek Ziekenhuis. Gegevens die verstuurd hadden moeten worden via een afgeschermde lijn, zijn verzonden via de reguliere mail.

Persoonlijke fout
De gegevens hebben betrekking op mensen die het ziekenhuis hebben bezocht vanwege de (toekomstige) geboorte van hun kind. Met een externe partij zijn zaken als naam, adres, BSN en geboortedatum gedeeld. Normaal gesproken worden deze gegevens versleuteld verzonden, maar door een persoonlijke fout was dit nu niet het geval.

Patiënten op de hoogte gesteld
Betreffende patiënten zijn per brief persoonlijk op de hoogte gesteld door het ziekenhuis. Aangegeven wordt dat het risico dat buitenstaanders zich toegang hebben verschaft tot de gegevens klein is. Het ziekenhuis heeft nog niet gereageerd in de media.

Herhaling
Het is de tweede keer in korte tijd dat aan het licht komt dat patiënt gegevens van het ziekenhuis ‘op straat liggen’. Eind vorig jaar braken hackers in op de mailserver van het Elkerliek en verstuurden uit naam van het ziekenhuis phishingmails.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen