8.8 C
Deurne
zaterdag 20 april 2024
Home- DeurneOranjevereniging-voorzitter Jan van den Heuvel blikt vooruit op Royal Music Night

Oranjevereniging-voorzitter Jan van den Heuvel blikt vooruit op Royal Music Night

Nog een week en dan barst het grootste muziekspektakel van Deurne en omgeving weer los op de Markt in Deurne: The Royal Music Night. In Deurne Draait Door op DMG radio blikte Oranjevereniging-voorzitter Jan van den Heuvel vooruit op de achtste grote editie van het evenement tijdens Koningsnacht.

‘Gezonde spanning begint te komen’
DMG-DJ Bas van der Weerden peilt bij Jan van den Heuvel of hij na al die edities nog last heeft van zenuwen. Van den Heuvel: “Gezonde spanning begint nu wel weer te komen. Echt zenuwachtig ben ik niet. We hebben het volgens mij redelijk goed voor elkaar.” De Oranjevereniging werkt een heel jaar aan de voorbereidingen voor zo’n grote editie van The Royal Music Night. “Dat is ook de reden dat we niet elk jaar een grote editie kunnen doen. Financieel kost het te veel om het elk jaar te doen en de organisatie is daar ook te groot voor”, legt Van den Heuvel uit.

Hele lijst van artiesten
De voorzitter van de Deurnese Oranjevereniging vertelt dat er altijd een hele lijst is van artiesten die de organisatie graag naar Deurne haalt. Van den Heuvel: “Maar daarbij spelen twee dingen een grote rol. Allereerst is dat de beschikbaarheid. Heel veel artiesten zitten simpelweg al vol met optredens op Koningsnacht. Ook het financiële plaatje is belangrijk. Het zijn allemaal kostbare artiesten. Ik ben ontzettend blij dat Trijntje Oosterhuis en Frans Duijts dit jaar komen.” Naast de hoofdartiesten treden ook lokale muzikanten op, zoals Robert Philippi, Marloes Kooter en The Vocalettes. Maar er is ook dans. “Davy Denkers komt bijvoorbeeld dansen met een hele groep. Zij passen hun dans aan op de grootte van het podium. Ik heb begrepen dat ze met zeventien dansers komen”, legt Van den Heuvel uit. Alle artiesten worden begeleid door de Koninklijke Harmonie Deurne en een speciaal samengesteld combo, onder leiding van dirigent Martien Maas. Het muziekspektakel is gratis toegankelijk en vindt op 26 april plaats vanaf 20.00 uur op de Markt in Deurne.

Check hier het hele interview met Jan van den Heuvel op DMG radio:

Met DMG als VIP naar Royal Music Night
Hoe leuk is het om er op vrijdag 26 april als VIP bij te zijn? Je wordt als VIP ontvangen en krijgt een rondleiding achter de schermen, vlakbij alle artiesten! Hoe maak je kans? Luister zaterdag 20 april tussen 9.00 en 20.00 uur naar DMG Radio en zorg ervoor dat je als eerste reageert wanneer je een nummer van Trijntje Oosterhuis of Frans Duijts hoort. Meer info over de exclusieve winactie check je hier!

Foto: Royal Music Night 2017/Martien van Dam

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen