9.2 C
Deurne
dinsdag 20 februari 2024
Home- DeurnePlatina huwelijkspaar in het zonnetje gezet door burgemeester Buter

Platina huwelijkspaar in het zonnetje gezet door burgemeester Buter

Harrie (94) en Mia (93) Kuunders-Welten uit Deurne zijn 70 jaar getrouwd. Burgemeester Greet Buter bracht het platina huwelijkspaar woensdag een bezoek om hen persoonlijk te feliciteren.

Het echtpaar gaf elkaar het jawoord op 16 oktober 1951. Bruid Mia werd geboren in Liessel. Bruidegom Harrie is een echte Zeilberger. Zij hebben elkaar ontmoet in het Postpaadje in Deurne. Vanaf dat moment was hun verkering ‘aan’.

Tot huisje omgebouwd kippenhok
Harrie en Mia trouwden al snel na de militaire diensttijd van Harrie. Het stel woonde samen bij moeder Kuunders in een tot huisje omgebouwd kippenhok. Daar werd dochter Ank geboren. Drie jaar later volgde zoon Nol. Later verhuisde het echtpaar naar de Margrietstraat, waar ze op drie verschillende plekken hebben gewoond. Inmiddels wonen zij al weer zeven jaar aan het Kerkplein.

Autoritjes
In het weekend genoten Harrie en Mia regelmatig van autoritjes met de kinderen met daarna een lekker frietje. Tot op hoge leeftijd hebben zij in Boerdonk gedanst. Wat ze niet hadden verwacht, gebeurde op latere leeftijd toch nog. Ze werden oma en opa van Evi en Luuk.

Feest
Hun 65-jarig huwelijk vierden ze met een groot feest in Den Draai. Het halve dorp was uitgelopen om hen te feliciteren. Een groot feest voor hun platina huwelijk laat de gezondheid van Harrie niet toe. Daarom vieren ze dit jubileum in familiekring.

Foto: gemeente Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen