8.8 C
Deurne
zaterdag 20 april 2024
Home- DeurnePolitie zoekt man na ernstige doodsbedreiging in Deurnese wijk Heiakker

Politie zoekt man na ernstige doodsbedreiging in Deurnese wijk Heiakker

De politie heeft maandagavond een oproep gedaan in het tv-programma Bureau Brabant om getuigen te vinden van een lugubere doodsbedreiging die in Deurne aan de Zilveren Maan heeft plaatsgevonden in de zomer van vorig jaar.

Bij een huis in die straat kregen de bewoners een dreigbrief binnen gericht aan de zoon des huizes. Bij de heftige brief zit ook een foto van een executie. Even later gooit de dader ook nog een steen tegen het raam van het huis in de wijk Heiakker.

Bewakingscamera
Tijdens de tv-uitzending van Omroep Brabant heeft de politie beelden laten zien van een bewakingscamera van omwonenden. Hierop is een man te zien die op 4 augustus 2021, even na 2.00 uur vanuit de Koninginnepage komt gelopen en in de Zilveren Maan iets in de brievenbus stopt bij de slachtoffers. Daarna gooit hij een steen door de ruit en rent hij weg, terug in de richting van de Koninginnepage.

‘Op een dag heb ik je’
In de dreigbrief schrijft de dader: “Maakt niet uit hoe vaak je achterom kijkt. Op een dag heb ik je en ik laat pas los als ik je rooie kankerkop eraf heb gesneden. Peter R. De Vries leed geen pijn toen hij werd afgeslacht. Dat zal voor jou totaal anders zijn. Geniet nog even van je korte kankerleven. Om daarna te genieten van de kracht van het mes”.

Slungelig
De politie omschrijft de dader als een blanke man van ongeveer 18 tot 25 jaar oud. Hij heeft een lang en tenger postuur. Opvallend is zijn loopje, een beetje slungelig. Hij droeg die dag een lichtkleurige joggingbroek met een wit koord en een lichtkleurig jack met capuchon. Zijn sneakers hebben een witte zool. Ook opvallend is volgens de politie, dat hij zijn linkerhand steeds voor zijn linkerwang houdt.

De politie wil graag weten die de man op de beelden is, maar wil er ook achter komen wat het motief kan zijn geweest om zo’n ernstige doodsbedreiging te doen. Tips kun je doorgeven via dit formulier op de website van de politie of via 0800-6070. Dit kan ook anoniem via 0800-7000. Bekijk hieronder de beelden uit Bureau Brabant die maandag om 18.15 uur werden uitgezonden en nog worden herhaald tot dinsdagmiddag op Omroep Brabant TV.

Foto: Politie/Bureau Brabant

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen