15.9 C
Deurne
vrijdag 21 juni 2024
Home- DeurnePolitiek wil snel nieuwe locatie voor bouwproject van Deurnese twintigers

Politiek wil snel nieuwe locatie voor bouwproject van Deurnese twintigers

Politieke partijen DeurneNU en Transparant Deurne vinden dat er snel een alternatieve locatie moet worden gevonden voor het CPO-project waarbij zes 2-onder-1-kapwoningen voor starters in Deurne zouden worden gebouwd.

De plannen om de huizen aan het Kromveld in Deurne te realiseren, stuitten op bezwaren van vijftien gezinnen in de buurt. Na overleg met de omwonenden komen er nu in plaats van de woningen voor starters drie ruime vrijstaande woningen op die plek in de Walsberg.

Terug bij af
Met die oplossing voor de buurtbewoners zagen de jonge Deurnenaren hun plannen in rook opgaan. Een meerderheid van de gemeenteraad besloot in juli 2020 dat er aan de bezwaren van de omwonenden tegemoet moest worden gekomen. In overleg met hen ontstond een plan voor drie vrijstaande woningen maar is het voor de starters en hun CPO-project terug bij af.

Amendement
Het vinden van een nieuwe locatie voor de woningen van de Deurnese twintigers is volgens DeurneNU en Transparant Deurne belangrijk omdat de gemeenteraad eerder heeft aangegeven dat ook starters en jongeren in de Walsberg moeten kunnen blijven wonen. Daar heeft de raad twee jaar geleden ook unaniem een amendement over aangenomen met de opdracht aan het college om een andere locatie te vinden voor het CPO-initiatief.

Die is er tot op heden nog niet gevonden en dat terwijl er op dit moment wel diverse woningbouwontwikkelingen van de grond komen in de Walsberg, benadrukken de partijen.

Lees ook: Toch nieuwbouw Kromveld Deurne; 3 vrijstaande huizen in plaats van 6 starterswoningen

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen