16.1 C
Deurne
maandag 27 mei 2024
Home- DeurneElkerliek wil in Deurne compacter medisch centrum in nieuw pand aan Dunantweg

Elkerliek wil in Deurne compacter medisch centrum in nieuw pand aan Dunantweg

Het Elkerliek ziekenhuis wil aan de Dunantweg in Deurne een nieuw en compacter pand gaan bouwen. Het huidige gebouw is verouderd en voldoet niet meer aan de vraag die het verlenen van moderne zorg met zich meebrengt.

Het Elkerliek onderzoekt daarom de mogelijkheden voor de realisatie van een nieuw regionaal medisch centrum (RMC) vlakbij de plek waar het huidige pand staat. Totdat het nieuwe gebouw klaar is, gaat de bestaande zorgverlening gewoon door in het oude ziekenhuis. “Het RMC krijgt eigentijds ingerichte ruimtes en werkplekken die samen een plezierige omgeving voor zowel patiënten als medewerkers gaan vormen”, meldt het Elkerliek ziekenhuis.

Oude pand verkopen
De investeringen die nodig zijn om het huidige gebouw in Deurne te moderniseren en te verduurzamen zijn dermate hoog dat deze niet realistisch zijn, meldt de organisatie. Daarom wil het Elkerliek ziekenhuis het oude pand verkopen wanneer het nieuwe gebouw klaar is. Het verkoopproces moet nog eind dit jaar starten zodat in het eerste kwartaal van het nieuwe jaar naar een investeerder kan worden gezocht die de ontwikkeling van het gebied rond het nieuwe RMC voor zijn rekening moet nemen.

Woningbouw
Doordat het Elkerliek dan naar een kleiner gebouw gaat, komt er voor deze koper in samenspraak met de gemeente Deurne ruimte vrij voor woningbouw op die plek. “Samen met ontwikkelende partijen willen we tot een kwalitatief hoogwaardig en aantrekkelijk stukje Deurne komen. Vanzelfsprekend zullen we erop toezien dat de koper een zorgvuldig participatieproces gaat doorlopen.”, zegt wethouder Marinus Biemans.

Inbreidingslocatie
Het college van Deurne ziet de plannen van het Elkerliek ziekenhuis wel zitten: “Een herontwikkeling van het Elkerliekterrein past binnen de ambities van de gemeente. Ambities liggen onder andere bij extra woningbouw op inbreidingslocaties waarbij ingezet wordt op het bouwen in verschillende prijssegmenten, divers, gemengd en voor verschillende doelgroepen met aandacht voor sociale woningbouw en passende woonzorgprogramma’s voor ouderen.”

De verpleegstersflat die naast het ziekenhuis staat, is al langere tijd geen eigendom meer van het Elkerliek en blijft dus staan. Deze wordt omgebouwd tot een complex met reguliere huurappartementen. Tot de verbouwing helemaal klaar is, blijven er nog arbeidsmigranten in gehuisvest.

Lees ook: Gemeente wil 72 appartementen bouwen achter Elkerliek ziekenhuis Deurne

Verpleegsterflat Deurne wordt omgebouwd tot appartementencomplex

Foto: Elkerliek ziekenhuis

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen