16.6 C
Deurne
vrijdag 21 juni 2024
Home- DeurnePublieksbalie gemeente Deurne na jaar in Harmoniestraat weer op de Markt; ‘Terug...

Publieksbalie gemeente Deurne na jaar in Harmoniestraat weer op de Markt; ‘Terug op onze vertrouwde plek’

Sinds maandag kunnen inwoners van de gemeente Deurne weer gewoon op de Markt terecht voor het aanvragen van bijvoorbeeld een nieuw identiteitsbewijs, paspoort of rijbewijs. De afdeling Publiekszaken is vanaf deze week weer te vinden in het gemeentehuis.

Bij de eerste aanvraag voor een rijbewijs die gisterenmorgen binnenkwam bij de nieuwe publieksbalie in het Huis voor de Samenleving, was er een speciale behandeling. Inwoner Harrie Claassen ontving als eerste gebruiker van de balie een bloemetje van één van de medewerkers van de gemeente.

Vertrouwde plek
Een jaar lang was de afdeling Publiekszaken vanwege de verbouwing in het gemeentehuis te vinden aan de Harmoniestraat 5 maar nu zijn de medewerkers weer terug op hun vertrouwde plek. Die ziet er overigens nu wel helemaal anders uit als voor hun tijdelijk verblijf in de Harmoniestraat. De hal met de publieksbalie oogt voortaan een stuk lichter en meer open. Er zijn klanttafels waar inwoners geholpen kunnen worden met verschillende zaken maar er zijn ook een aantal spreekkamers die meer privacy geven wanneer daar behoefte aan is.

Meer dan gemeentehuis
Ook kunnen inwoners van Deurne voortaan in het Huis terecht met al hun vragen op het gebied van Jeugd & Gezin, Hulp en Ondersteuning (WMO) en Armoede en Schulden. Bezoekers kunnen tijdens hun verblijf een kopje koffie drinken in het lunch/werkcafé dat door ORO in samenwerking met Cultuurcentrum Deurne gerund wordt en er is een terras gecreëerd in de groene binnentuin. Het gebouw is dus niet alleen een gemeentehuis maar ook voortaan de thuisbasis voor Zorg in Deurne, LEVgroep, GripOpSchuld, Stichting Leergeld, Senzer, MEE, Peelgemeenten en politie.

Bibliotheek
De nu nog lege schappen en balie die al te zien zijn in de gemeenschappelijke ruimte zijn bedoeld voor de bibliotheek die in de zomer van komend jaar verhuist naar het pand aan de Markt. Naast de boekenkasten die over de begane grond verspreid staan, zijn er ook plekken voor kinderen om even een boek te lezen of voor studenten om te studeren.

Foto: gemeente Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen