24.9 C
Deurne
zaterdag 20 juli 2024
Home- DeurneRaad van State veegt bezwaren bewoners Langstraat (N270) van tafel

Raad van State veegt bezwaren bewoners Langstraat (N270) van tafel

De Raad van State ziet geen redenen om verder onderzoek te doen naar de bezwaren van elf bewoners van de Langstraat (N270) in Deurne die een zaak hadden aangespannen bij de hoogste rechter. Het bestemmingsplan is hiermee op twee vormfouten na helemaal goedgekeurd. Dat is woensdagochtend 10 maart bekend geworden in de uitspraak van de Raad van State in de zaak die een aantal omwonenden hadden aangespannen.

Een domper voor de bewoners van de Langstraat die al drie jaar bezig zijn om hun bezwaren vertaald te krijgen in een aantal aanpassingen in de plannen voor het gedeelte van de N270 van Deurne richting de Limburgse grens. In november vorig jaar spanden zij een zaak aan bij de Raad van State om de provincie te dwingen meer en beter onderzoek te doen naar de verkeersveiligheid in hun straat door vrachtwagen- en landbouwverkeer op de nieuwe en verbrede parallelwegen. Ook hadden zij zorgen over mogelijke geluids- en trillingshinder.

Onveilige situaties
Volgens de Raad van State komen de gemeente en provincie al voldoende tegemoet aan de wensen van de omwonenden in het beperken van overlast en het voorkomen van onveilige situaties. Wel moet de gemeente opnieuw gaan kijken naar de zeven zogenoemde dwarsprofielen van de N270 en moet een aanpassing worden gedaan waarbij de natuurlijke begrenzing van een agrarische perceel ter hoogte van Langstraat 73 wordt aangehouden en niet de bestemming “Verkeer” krijgt.

Met deze uitspraak kunnen de provincie en gemeente Deurne nu verder met de geplande werkzaamheden om de N270 veiliger te maken. Eind 2023 moet de reconstructie van de Langstraat klaar zijn. De weg staat hoog in de lijst van meest dodelijke wegen van Brabant. DMG maakte eerder een documentaire over de onveilige situatie op de Langstraat en de bezorgdheden van de omwonenden die je hieronder kunt bekijken.

Lees ook:

Onderzoek van provincie naar verkeersveiligheid Langstraat (N270) te optimistisch

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen