24.6 C
Deurne
donderdag 25 juli 2024
Home- DeurneRaad van State vindt natuurwetvergunning voor stallen pluimveebedrijf Bosweg wel nodig

Raad van State vindt natuurwetvergunning voor stallen pluimveebedrijf Bosweg wel nodig

Een tegenvaller voor de eigenaren van het pluimveebedrijf aan de Bosweg in Deurne. Ze hadden een beroep aangetekend bij de Raad van State omdat ze van mening waren dat er voor de bouw van twee stallen voor in totaal 80.000 kuikens geen natuurwetvergunning nodig was, maar de rechter in Den Haag is het daar niet mee eens en heeft het hoger beroep ongegrond verklaard.

Hiermee schaart de Raad van State zich achter de uitspraak van de lagere rechter in Den Bosch die de provincie eerder op de vingers tikte toen die ook meende dat een dergelijke vergunning niet noodzakelijk was. Die zaak was aangespannen door omwonenden en Coöperatie Mobilisation for the Environment (MOB) omdat zij vreesden voor stankoverlast van het pluimveebedrijf.

Vorige week bleek bij behandeling van het beroep bij de Raad van State dat er in concept al een natuurwetvergunning van de provincie klaarligt voor de Deurnese pluimveehouders. Daar staan meerdere eisen in opgesteld over waar het emissiearme stalsysteem aan dient te voldoen. Er moet onder meer meer binnen één jaar na realisatie van de stallen een ammoniakemissiemeetplan komen en bepaalde metingen wat betreft stikstofemissie en/of stikstofdepositie moeten opnieuw worden uitgevoerd.

Stichting Stop de Stank heeft al gemeld dat er zienswijzen zijn ingediend tegen de ontwerpvergunning. “En als het moet, is er altijd nog de rechter”, aldus de organisatie.

Lees ook:

Foto: Pixabay

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen