25.9 C
Deurne
maandag 2 oktober 2023
Home- DeurneRuim hectare Walsbergs bos en 220 bomen weg in ruil voor veiligere...

Ruim hectare Walsbergs bos en 220 bomen weg in ruil voor veiligere Langstraat (N270) in Deurne

Om de veiligheid, doorstroming en leefbaarheid op en rond de Langstraat (N270) te verbeteren moeten 220 bomen worden gekapt en moet 1,3 hectare van het Walsbergse bos worden opgeofferd. In de plannen van de provincie en de gemeente Deurne komen een aantal stukken weg op de plek van de bomen en het bos te liggen waardoor het onvermijdelijk is dat deze moeten verdwijnen. In december zullen de werkzaamheden hiervoor worden uitgevoerd.

De uitvoering van de verdere reconstructie van de N270 door Strukton Civiel start begin 2023. Er komen drie kruispunten met verkeerslichten ter hoogte van de Oude Graaf/Riet en Nachtegaalweg en één bij de Limburgse grens. Verder worden alle erfaansluitingen verwijderd en komen er parallelwegen. De provincie geeft aan dat ook de fietsvoorzieningen worden verbeterd en de bewegwijzering en openbare verlichting wordt vernieuwd. Daarnaast wordt het asfalt van de hoofdrijbaan van de N270 aangepakt waarbij het wegdek wordt vernieuwd met stil asfalt en er worden geluidsschermen geplaatst.

Domper
Over de aanpassingen is veel te doen geweest omdat buurtbewoners de plannen niet zagen zitten. Bij een rechtszaak die door elf omwonenden was aangespannen veegde de Raad van State de bezwaren van de bewoners van de Langstraat in Deurne op twee vormfouten na allemaal van tafel. Een domper voor de buurt die al drie jaar bezig is om de bezwaren vertaald te krijgen in een aantal aanpassingen in de plannen voor het gedeelte van de N270 van Deurne richting de Limburgse grens.

Documentaire
De geplande werkzaamheden moeten de N270 veiliger maken omdat de weg hoog staat in de lijst van meest dodelijke wegen van Brabant. DMG maakte eerder een documentaire over de onveilige situatie op de Langstraat en de bezorgdheden van de omwonenden die je hieronder kunt bekijken.

Foto: Strukton Civiel

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen