21.3 C
Deurne
woensdag 19 juni 2024
Home- DeurneSloop fabriekspanden Nies ligt nog steeds stil; vleermuiskasten geplaatst in omgeving

Sloop fabriekspanden Nies ligt nog steeds stil; vleermuiskasten geplaatst in omgeving

De gemeente Deurne heeft in het Tasveld en de omgeving meerdere vleermuiskasten geplaatst. Begin september werd de sloop van de oude fabriekspanden van Gebroeders Nies Vouwkartonnage stilgelegd, omdat er zich mogelijk vleermuizen gehuisvest hadden.

In een brief aan de omwonenden schrijft de aannemer van de nieuwbouwplannen aan de Laurens Costerstraat dat er tot op heden nog geen aanwijzingen zijn die erop wijzen dat er zich een vleermuissoort in het pand heeft gehuisvest. “Inmiddels zijn we in de afrondende fase van het onderzoek naar de mogelijke huisvesting van vleermuizen. Desondanks hebben wij, in overleg met het bevoegd gezag, de gemeente Deurne en onze bioloog-ecoloog, besloten om tijdelijke voorzieningen te treffen in de directe omgeving”, aldus de aannemer.

 

Definitieve voorzieningen
In de nieuwbouwplannen worden definitieve voorzieningen voor de vleermuizen meegenomen. Deze zullen een plek krijgen aan of in de nieuwe panden. Wanneer de sloop van de oude fabrieksgebouwen hervat wordt, is nog niet bekend. Eerder liep de sloop ook al vertraging op, omdat er asbest aangetroffen was.

52 woningen
Op de plek van de fabriekspanden van Gebroeders Nies Vouwkatonnage komen in totaal 52 woningen. Het gaat om een combinatie van koop- en huuwoningen in de vorm van rijtjeswoningen, tweekappers en appartementen. Oorspronkelijk zou de bouw eind 2021 van start moeten gaan. De woningen zouden dan in de eerste helft van 2023 opgeleverd worden. Of dit tijdschema door het stilleggen van de sloop in gevaar komt, is niet duidelijk.

Foto’s: Tim van der Weerden

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen