15.9 C
Deurne
vrijdag 21 juni 2024
Home- DeurneStem op DMG bij Rabo ClubSupport; een kijkje achter de schermen met...

Stem op DMG bij Rabo ClubSupport; een kijkje achter de schermen met Arno Knapen

In een aantal interviews met DMG-vrijwilligers geven we je tijdens Rabo ClubSupport een kijkje achter de schermen bij de lokale omroep in Deurne. Zo kan je zien wat er allemaal komt kijken bij het maken van de verschillende mediaproducten en lees je waarom het belangrijk is dat je stemt op DMG bij Rabo ClubSupport.

Stemmen kan tot en met dinsdag 26 september via de Rabo App of op de website van de Rabobank, door in te loggen op de bankomgeving. Vandaag leggen we de tien vragen voor aan dj Arno Knapen.

Wie ben je?
“Mijn naam is Arno Knapen, ik ben 48 jaar oud, woon in Deurne en heb twee kinderen.”

Waarom is het volgens jou belangrijk dat mensen op DMG stemmen bij de Rabo Clubsupport?
“Op DMG stemmen is belangrijk omdat we met het geld van Rabo Clubsupport nog meer kwaliteit kunnen bieden via radio, tv en onze nieuwswebsite aan de inwoners van Deurne en de kerkdorpen. We investeren het weer in onze producten en daar hebben onze luisteraars, kijkers en lezers dan weer profijt van. Dus een stem op DMG is een stem waar je ook zelf iets aan hebt.”

Wat doe je allemaal bij DMG als vrijwilliger?
“Ik maak op zondag het programma de Muziekfontein. Een programma met een naam die iedereen nog wel kent denk ik in Deurne en omgeving. Zo heette de voormalige muziekwinkel van de familie Smeelen-Hagelaar op de hoek van de Molenlaan en de Kerkstraat ook. In het twee uur durende programma draaien we alleen maar muziek vanaf vinyl. Daardoor zitten er ook nummers bij die je nergens anders meer hoort omdat ze nooit op cd of mp3 zijn uitgebracht. Sommige platen kraken wel een beetje, maar dat maakt het juist mooi authentiek.”

Hoeveel tijd steek je per week in het vrijwilligerswerk voor DMG?
“Het programma zelf kost twee uur tijd en dan nog ongeveer twee uur voor de voorbereiding. Verder struin ik regelmatig Marktplaats af op zoek naar nieuwe juweeltjes en ben ik bezig met de platenkeuze en de voorbereiding van de presentatie en de items in het programma.”

Wanneer ben je bij DMG aan de slag gegaan en waarom heb je gekozen om je juist voor DMG als vrijwilliger in te zetten?
“Meteen vanaf begin in 2012 was ik al van de partij. Een radiostation in mijn eigen Deurne. Mooier wordt het niet! Het leuke van lokale media is dat je een binding hebt met je verzorgingsgebied, die een regionale of landelijke zender nooit kan bereiken. Je staat veel dichterbij de mensen in je omgeving.”

Wat is het leukste dat je bij DMG tot nu toe hebt meegemaakt?
“De liveshows van FriDMGlive in het Cultuurcentrum waren echt ‘epic’. Lokaal muziektalent dat optrad, videoreportages en tegelijkertijd live radio waar alles te horen was. Vanwege corona hebben we dit al een tijd moeten missen, hopelijk kan het snel weer een keer. Ook zijn de thema-uitzendingen altijd heel gaaf om met z’n allen te doen. Rocktober was bijvoorbeeld wel qua muziek helemaal mijn ding. Verder is er de afgelopen tijd hard gewerkt aan de nieuwe digitale radiostudio van DMG. Daar gaan we binnenkort vanuit uitzenden, daar kijk ik ook enorm naar uit!”

Wat moeten mensen weten over DMG waar je van denkt dat ze dat nu misschien nog niet weten?
“Dat we bij DMG met minimale financiële middelen, maar maximale inzet van de vrijwilligers, onze radiozender en nieuwswebsite groot hebben gemaakt. Waar je in andere gemeenten ziet dat er zwaar wordt geleund op enorme subsidies, hebben we het bij DMG voor een groot gedeelte gedaan op eigen kracht. Gewoon goeie producten maken; dan komen luisteraars, kijkers en lezers vanzelf. En als je dan scoort zoals DMG, komen ook de adverteerders vanzelf. Die zijn we ook heel dankbaar dat ze de kracht inzien van DMG om hun klanten mee te bereiken, zodat wij DMG verder kunnen laten groeien.”

“Gelukkig zijn er ook initiatieven als Rabo Clubsupport, die ook bijdragen aan wat wij vervolgens weer in nieuws en entertainment terug kunnen geven aan de inwoners van Deurne. We zijn gewoon een heel enthousiaste club vrijwilligers met een gezamenlijke passie; namelijk mensen in de regio informeren, onderhouden en het contact met elkaar krijgen en vergroten.”

Wat zijn jouw ideeën voor de toekomst bij DMG en wat is jouw rol daar in?
“DMG nog groter en bekender maken en daarin blijf ik graag doen wat ik tot nu toe doe. Ik zou wel graag meer doen, maar naast mijn fulltime baan is dit wel even genoeg. Maar voor de toekomst weet je maar nooit.”

Wat doe je verder nog in het dagelijks leven?
“Ik werk als planner in het wegtransport en verder geniet ik vooral van mijn kids.”

Wanneer kunnen we iets van jou horen, zien of lezen bij DMG?
“Elke zondag van 17.00 tot 19.00 uur hoor je me in De Muziekfontein op DMG Radio.”

Foto: DMG

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen