26.9 C
Deurne
donderdag 8 juni 2023
Home- DeurneStem op DMG bij Rabo Clubsupport; een kijkje achter de schermen met...

Stem op DMG bij Rabo Clubsupport; een kijkje achter de schermen met Dennis Mansvelders

De hele maand september krijg je tijdens Rabo Clubsupport in een reeks interviews met DMG-vrijwilligers een kijkje achter de schermen. Hiermee krijg je een beter beeld van hoeveel tijd er door de medewerkers wordt gestoken in het maken van alle mediaproducten van de lokale omroep en hoe belangrijk het is dat je op DMG stemt bij Rabo Clubsupport.

Stemmen kan tot en met dinsdag 27 september via de Rabo App of op de website van de Rabobank door in te loggen op de bankomgeving. We stellen tien vragen aan verschillende DMG-vrijwilligers. Vandaag liggen de vragen klaar voor dj Dennis Mansvelders.

Wie ben je?
“Ik ben Dennis Mansvelders, 40 jaar, getrouwd en mijn vrouw en ik wonen met onze drie kindjes in Deurne.”

Waarom is het volgens jou belangrijk dat mensen op DMG stemmen bij Rabo Clubsupport?
“Rabo Clubsupport kan een mooie ondersteuning zijn voor clubs zoals DMG. We hebben met DMG de afgelopen jaren langzaam aan een vaste plek verworven in het medialandschap in de gemeente Deurne en omstreken. Volgens mij kunnen veel mensen ons niet meer weg denken van de radio en onze nieuwsvoorziening in Deurne. Maar wat veel mensen niet weten is dat dit niet vanzelf gaat! DMG rust op de schouders van een enthousiaste groep vrijwilligers en die kunnen de (financiële) steun goed gebruiken om DMG op radio, tv en internet op dit niveau te laten draaien en nog verder te verbeteren.”

Wat doe je allemaal bij DMG als vrijwilliger?
“Ik ben programmamaker en presentator van het wekelijkse radioprogramma AlterNaief. Dit houdt in dat ik van A tot Z het programma in elkaar zet, van het uitzoeken van de muziek, tot opzoeken van alle onderwerpen en informatie en contacteren van gasten. Elke woensdagavond van 19.00 tot 21.00 uur presenteer ik het programma live samen met sidekick Louie. Daarnaast val ik soms in voor collega-dj’s en presenteer ik mee bij thema-uitzendingen.”

Hoeveel tijd steek je per week in het vrijwilligerswerk voor DMG?
“Dat is gemiddeld zes tot 7 uur in een standaard week: één avond uitzending en één avond voorbereiding.”

Wanneer ben je bij DMG aan de slag gegaan en waarom heb je gekozen om je juist voor DMG als vrijwilliger in te zetten?
“Ik ben vanaf de start van DMG betrokken bij de club! Het was ook erg gaaf om begin dit jaar ons 10-jarig jubileum te vieren met mijn programma én met DMG, dat hebben we toch mooi voor elkaar gekregen. Al jaren voordat ik begon bij DMG, was ik al actief in de regionale livemuziek-scene: naast presentator ook als organisator en programmeur van concerten en festivals.”

“Omdat DMG een mooi platform voor Deurne en de regio Zuid Oost Brabant kon worden, leek mij het opzetten van een radioprogramma voor de regionale festival- en livemuziek-scene een geweldige kans om bands, artiesten en festivals uit Zuid Oost Brabant en omstreken in de spotlight te zetten. En zo ben ik 10 jaar geleden aan de slag gegaan met het opzetten van AlterNaief en dat is niet onaardig gelukt al zeg ik het zelf. Want we hebben zo vaak mogelijk artiesten en festival organisaties te gast in de uitzending om zo alle ins en outs van hen te kunnen laten horen en zien!”

Wat is het leukste dat je bij DMG tot nu toe hebt meegemaakt?
“Naast AlterNaief zijn alle thema-uitzendingen erg leuk om te doen, van FriDMG Live tot Rocktober en Koningsdag en nog veel meer in al die jaren DMG. Je maakt met een afwisselend team van collega’s erg leuke gevarieerde thema programma’s en je maakt van alles mee live in de uitzending. Enkele jaren geleden was ik verslaggever op Koningsdag in Deurne en dan interview je bijvoorbeeld zomaar erg veel leuke mensen, van de burgemeester tot Berry Toonen! Een andere bijzondere uitzending was nog in de oude studio aan de Haspelweg: DMG at Night, een 24 uurs radio marathon! Zonder slaap zo lang radio maken, een hele happening!”

Wat moeten mensen weten over DMG waar je van denkt dat ze dat nu misschien nog niet weten?
“We hebben ondertussen met DMG al heel wat bereikt en dat willen we alleen maar voortzetten natuurlijk. Maar we kunnen nog steeds extra hulp gebruiken en zo is de Rabo Clubsupport super welkom. Maar daarnaast zijn de mensen net zo belangrijk en kunnen wij ook uitbreiding van ons team van verslaggevers, redactieleden en andere afdelingen gebruiken. Dus mensen, lijkt het je ook leuk om mee te werken bij DMG met een enthousiaste groep vrijwilligers, check dan de DMG site en schroom niet om van je te laten horen!”

Wat zijn jouw ideeën voor de toekomst bij DMG en wat is jouw rol daar in?
“10 jaar zijn we met DMG actief en zo zijn we nu alweer begonnen aan de volgende 10 jaar om Deurne te voorzien van al het actuele nieuws en informatie. De plannen zijn er om de DMG TV-tak in de toekomst nog verder uit te breiden, dat lijkt me een erg goede toevoeging en het lijkt me ook leuk en interessant om wellicht zelf daar als presentator aan mee te gaan werken.”

Wat doe je verder nog in het dagelijks leven?
“Naast mijn werkzaamheden voor DMG, werk ik als commercieel-verkoopmedewerker en daarnaast bezoek ik graag concerten en festivals en probeer ik nog regelmatig te hardlopen.”

Wanneer kunnen we iets van jou horen, zien of lezen bij DMG?
“Zoals gezegd ben ik elke woensdagavond van 19.00 tot 21.00 uur te horen met AlterNaief: hét programma voor de regionale livemuziek-scene! Leuk als je eens afstemt op woensdagavond op 106.2 FM of op de stream via dmgdeurne.nl!”

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen