20.9 C
Deurne
zondag 19 mei 2024
Home- DeurneStem op DMG bij Rabo Clubsupport; een kijkje achter de schermen met...

Stem op DMG bij Rabo Clubsupport; een kijkje achter de schermen met Luc van den Heuvel

Tot en met komende dinsdag lees je op de website van DMG een aantal interviews met onze vrijwilligers waarmee je tijdens Rabo Clubsupport een kijkje krijgt achter de schermen. Zo kan je zien hoeveel tijd er door welke medewerkers wordt gestoken in het maken van alle mediaproducten en waarom het belangrijk is dat je op DMG stemt bij Rabo Clubsupport.

Stemmen kan tot en met dinsdag 27 september via de Rabo App of op de website van de Rabobank door in te loggen op de bankomgeving. Vandaag leggen we de tien vragen voor aan TV/webcam-beheerder en ICT-medewerker Luc van den Heuvel.

Wie ben je?
“Ik ben Luc van den Heuvel, 18 jaar, woon in Deurne, in de Sint Jozef en ben vanaf mijn dertiende al bezig met radio en techniek.”

Waarom is het volgens jou belangrijk dat mensen op DMG stemmen bij Rabo Clubsupport?
“DMG is een organisatie die volledig draait op vrijwilligers. Die zetten zich elke dag van het jaar in om het laatste lokale nieuws en entertainment voor de inwoners van de gemeente Deurne te brengen. Om te zorgen dat we kunnen blijven doen wat we doen en nog meer gave dingen kunnen gaan organiseren in de toekomst, is elke stem belangrijk voor DMG.”

Wat doe je allemaal bij DMG als vrijwilliger?
“Op dit moment werk ik vooral achter de schermen bij DMG. Ik houd me onder meer bezig met het tv-kanaal dat je via dmgdeurne.nl/webcam kan bekijken. Hier krijg je een kijkje in de radiostudio van DMG maar kun je ook het laatste nieuws lezen via de kabelkrant. Ik zorg ervoor dat alles op dit kanaal goed loopt. Hiervoor programmeer allerlei dingen en in samenwerking met onze coördinator Ivo Boudewijns ben ik op de achtergrond bezig om er een mooi geheel van te maken en dit steeds verder uit te bouwen. Op termijn willen we hier een echt tv-kanaal van maken dat ook via alle providers te bekijken op je televisie thuis.”

Hoeveel tijd steek je per week in het vrijwilligerswerk voor DMG?
“Dat varieert per week. Ik volg nog een opleiding waar ik natuurlijk ook voldoende aandacht en tijd moet besteden. De ene keer is het dus wat meer en soms wat minder maar zeker met het programmeerwerk dat in de software achter het tv-kanaal gaat zitten, kan dat wel oplopen tot 15 uur per week.”

Wanneer ben je bij DMG aan de slag gegaan en waarom heb je gekozen om je juist voor DMG als vrijwilliger in te zetten?
“Ik ben begonnen op mijn dertiende toen ik werd gevraagd een keer mee te kijken in de studio. Na een keer de microfoon en de knopjes ingedrukt te hebben wilde ik niet meer weg.”

Wat is het leukste dat je bij DMG tot nu toe hebt meegemaakt?
“Er zijn heel veel verschillende leuke dingen die ik bij DMG heb meegemaakt. Die variatie maakt het ook spannend en uitdagend. Heel gaaf was bijvoorbeeld tijdens de kermis waarbij ik live in de radio-uitzending een aantal attracties heb getest maar ook altijd heel leuk zijn de uitzendingen vanaf de ijsbaan tijdens het IJsfestijn op de Markt in Deurne. Daarnaast heb ik dit jaar voor de eerste keer meegewerkt aan de live tv-uitzending van de gemeenteraadsverkiezingen, dat was ook heel gaaf en leerzaam.”

Wat moeten mensen weten over DMG waar je van denkt dat ze dat nu misschien nog niet weten?
“Dat wij proberen de inwoners van Deurne zo goed mogelijk te bedienen met lokaal nieuws en entertainment. Aan de andere kant moeten mensen beseffen dat iedereen bij DMG het werk vrijwillig doet naast vaak een drukke baan of in mijn geval een opleiding die ook veel tijd inneemt. Het mooie is dat veel luisteraars van onze radiozender of lezers van onze website het gevoel hebben dat wij een professionele organisatie zijn. Natuurlijk doen we ons best om alles professioneel te brengen maar wij hebben dus bijvoorbeeld niet de luxe van medewerkers die fulltime en betaald altijd inzetbaar zijn voor DMG. We doen dit allemaal vanuit een passie en geheel vrijwillig. Dit is af en toe een hele klus maar we zijn als DMG heel blij dat we de mensen thuis voortaan goed weten te bereiken en dat we daar de waardering voor ook terugzien in onze luistercijfers en bezoekersaantallen van de nieuwswebsite.”

Wat zijn jouw ideeën voor de toekomst bij DMG en wat is jouw rol daar in?
“Op TV- en radiogebied zie ik veel mogelijkheden voor verbetering. Voornamelijk op technisch gebied zijn we nu bezig om een aantal zaken voor te bereiden op de toekomst en verder te stroomlijnen. Er komen veel gave projecten aan bij DMG en daar kijk ik zeker naar uit in mijn rol als TV/webcam-beheerder maar ook op de achtergrond als ICT’er.”

Wat doe je verder nog in het dagelijks leven?
“Ik studeer op dit moment in Eindhoven, daar heb ik net de propedeuse ICT Infrastructuur behaald en ga ik nu verder studeren voor de bachelor in ICT Cybersecurity. Daarnaast werk ik bij twee leuke bedrijven in Deurne; Baroef en Roma ICT Diensten en mix ik in mijn vrije tijd hier en daar wat plaatjes aan elkaar.”

Wanneer kunnen we iets van jou horen, zien of lezen bij DMG?
“Zoals ik al zei, er staat heel veel te gebeuren voor DMG en ik zal waar ik kan en waar het nodig is meehelpen met de realisering van die technische projecten waar we bij DMG mee bezig zijn om Deurne en omgeving te voorzien van de beste muziek en het laatste nieuws.”

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen