14.5 C
Deurne
zondag 14 april 2024
Home- DeurneStem op DMG bij Rabo Clubsupport; een kijkje achter de schermen met...

Stem op DMG bij Rabo Clubsupport; een kijkje achter de schermen met Ramon van Hoek

De hele maand september krijg je tijdens Rabo Clubsupport in een reeks interviews met DMG-vrijwilligers een kijkje achter de schermen.

Hiermee krijg je een beter beeld van hoeveel tijd er door de medewerkers wordt gestoken in het maken van alle mediaproducten van de lokale omroep en hoe belangrijk het is dat je op DMG stemt bij Rabo Clubsupport. Stemmen kan tot en met dinsdag 27 september via de Rabo App of op de website van de Rabobank door in te loggen op de bankomgeving.

We stellen tien vragen aan verschillende DMG-vrijwilligers. Vandaag liggen de vragen klaar voor dj Ramon van Hoek.

Wie ben je?
“Hey ik ben Ramon van Hoek, 48 jaar en woon in Neerkant. Ik ben getrouwd met Luciana en heb twee dochters die ook grote fan zijn van DMG.”

Waarom is het volgens jou belangrijk dat mensen op DMG stemmen bij Rabo Clubsupport?
“Jouw stem kunnen we keihard gebruiken, vroeger had je bij een lokale omroep genoeg aan een videocamera een cassettedeck, pick-up en een mengpaneeltje tegenwoordig komt hier veel meer bij kijken en dat kost in aanschaf en onderhoud veel geld. We ontvangen in vergelijking tot de lokale omroepen om ons heen maar een klein subsidiebedrag dat al op gaat aan huur en vaste lasten, de rest moeten we allemaal zelf binnen harken.”

Wat doe je allemaal bij DMG als vrijwilliger?
“Bij DMG maak ik radio op zaterdagmiddag van 16.00 tot 18.00 uur, Ramon on Air zo heet mijn programma en daarin zit een gezonde dosis humor. Dat doe ik samen met sidekick Nora Hoogers. Daarin spelen we ook elke week het in de regio bekende spel;  ‘Trek aan de bel voor een frikandel’ waarbij ik voor het avondeten zorg (je kunt friet en frikandellen winnen). Maar er is ook plek voor een serieuze vraag, iemand die voor een ander iets wil betekenen of gewoon iets te vertellen heeft. Ook maak ik samen met Ivo Boudewijns iedere zaterdagavond van 20.00 tot 00.00 uur de Classic Mix. Nonstop mixen gevuld met dancehits uit de tijd van De Rooie Leeuw, de Kwien en de Apollo. Daarnaast doe ik achter de schermen nog voorbereidende werkzaamheden voor andere uitzenduren van DMG.”

Hoeveel tijd steek je per week in het vrijwilligerswerk voor DMG?
“Per week ben ik toch al snel een uurtje of tien bezig voor DMG! Van voorbereidingen in de studio, nieuwsberichten verzamelen, contact leggen met gasten, interviews regelen, teksten schrijven tot Classic Mixen produceren en uitzenduren ‘rechttrekken’ zoals dat in radiojargon heet.”

Wanneer ben je bij DMG aan de slag gegaan en waarom heb je gekozen om je juist voor DMG als vrijwilliger in te zetten?
“In 2015 ben ik begonnen bij DMG en heb juist voor DMG gekozen omdat ik in het verleden al wat radio gemaakt heb en ik dolgraag weer iets wilde gaan doen. Ik vind dat DMG goed past bij de manier waarop ik graag wil werken, namelijk in een dynamisch team met hart voor media en collega’s die het belangrijk vinden om een goed product neer te zetten voor in mijn geval de luisteraars maar ook voor de kijkers en lezers.”

Wat is het leukste dat je bij DMG tot nu toe hebt meegemaakt?
“Tijdens één van mijn programma’s kwam er een vraag van een luisteraar: ‘De liedjes gespeeld door het carillon op het gemeentehuis klonken te oubollig dus kan het niet wat hipper?’ Even een telefoontje naar de gemeente met de vraag of er iets aan gedaan kon worden…en dat kon! Na een aantal vergaderingen met medewerkers, wethouders en een beiaardier hebben we een poll uitgeschreven waar iedereen mocht stemmen op zijn favoriete liedje. Na ruim 100 inzendingen en ruim 2300 stemmen van de inwoners van de gemeente Deurne is er een top 10 uitgerold van liedjes gekozen door onze luisteraars.”

“Wat ook heel speciaal was in de coronatijd dat ik een luisteraar aan de telefoon had die in het ziekenhuis lag in het noorden van het land. Zij was met corona opgenomen en vervoerd naar een ziekenhuis ver weg van huis. Terwijl ik haar in de uitzending aan de telefoon had, kreeg ze te horen dat ze naar huis mocht. Ze was dolblij!”

“Iets dat ik ook zeker niet mag vergeten is het afscheid van pastoor Paul Janssen. We hadden bij DMG een 1 april grap opgezet waarbij ik zogenaamd de nieuwe pastoor van Deurne zou worden. We hadden ook de pastoor hier van te voren van op de hoogte gesteld en die vond het geweldig en speelde het hele spel ook mee.”

Wat moeten mensen weten over DMG waar je van denkt dat ze dat nu misschien nog niet weten?
“Dat DMG er is voor de mensen van Deurne, dus organiseer je een evenement, fiets je voor een goed doel een berg op, heb je een boek geschreven, is er binnenkort een feestje bij je club, kun je aardig zingen of heeft je sportvereniging een belangrijke wedstrijd? Laat het ons horen en wij geven je de aandacht die je verdient, bijvoorbeeld door een berichtje te plaatsen op onze website of een oproep te doen op de radio!”

Wat zijn jouw ideeën voor de toekomst bij DMG en wat is jouw rol daar in?
“Ik zou graag zien dat we nog sterker worden op tv-gebied en via sociale media op maat gemaakte programma’s gaan maken. Bij het bedenken van nieuwe concepten zowel op radio als tv-gebied wil ik me in gaan zetten, maar natuurlijk blijf ik de komende jaren ook nog lekker mijn radiodingen doen!”

Wat doe je verder nog in het dagelijks leven?
“Ik werk bij Beter Bed, daar bouw ik slaapkamers en ik vind het ook heerlijk om lekker uit te eten, te Netflixen of ergens naar een muziekoptreden te gaan kijken.”

Wanneer kunnen we iets van jou horen, zien of lezen bij DMG?
“Iedere zaterdag ben ik van 16.00 tot 18.00 uur te horen met het programma Ramon on Air en elke zaterdagavond van 20.00 tot 00.00 uur met de Club Klassiekers Classic Mix.”

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen