16.1 C
Deurne
maandag 27 mei 2024
Home- DeurneStem op DMG bij Rabo ClubSupport; een kijkje achter de schermen met...

Stem op DMG bij Rabo ClubSupport; een kijkje achter de schermen met Tim van der Weerden

De hele maand september brengt DMG tijdens Rabo ClubSupport een aantal interviews met verschillende vrijwilligers, zodat je een kijkje krijgt achter de schermen bij de lokale omroep van Deurne. Op deze manier krijg je een beter beeld van wat er door de medewerkers allemaal wordt gedaan en waarom het belangrijk is dat je op DMG stemt bij Rabo ClubSupport.

Stemmen kan tot en met dinsdag 26 september via de Rabo App of op de website van de Rabobank, door in te loggen op de bankomgeving.

Voor de interviews stellen we tien vragen aan verschillende DMG-medewerkers. Vandaag liggen de vragen klaar voor radio- en tv-presentator en redacteur Tim van der Weerden.

Wie ben je?
“Ik ben Tim van der Weerden, 28 jaar en ik woon in Heythuysen. Hiervoor woonde ik in de Sint Jozefparochie in Deurne, maar vanwege mijn werk in Maastricht is Heythuysen wat praktischer en op deze manier woon ik toch ook nog steeds een beetje in de buurt van DMG.”

Waarom is het volgens jou belangrijk dat mensen op DMG stemmen bij Rabo ClubSupport?
“Iedereen vindt het belangrijk om te weten wat er zich bij hem of haar voor de deur of in de wijk afspeelt. DMG brengt nieuws dat herkenbaar is voor de mensen in de gemeente Deurne. Wij staan midden in de samenleving en geven op een objectieve manier een beeld van het nieuws in onze gemeente. Ook biedt DMG voor lokale verenigingen in alle soorten en maten een podium met een artikel op de site, een tv-reportage of een interview op DMG Radio.”

Wat doe je allemaal bij DMG als vrijwilliger?
“Ik ben bij DMG voornamelijk actief als presentator bij onze radiozender en maak ik het programma Tim’s Weekend Party. Daar zitten wekelijks hele toffe onderdelen in zoals Waar is dat Feestje?, waarbij je een overzicht krijgt van alle party’s die er in de buurt zijn die avond. Ook test ik elke week als een soort proefkonijn allerlei nieuwe dingen. Dat kan een nieuwe gadget zijn of bijvoorbeeld een bepaalde smaak chips, die net op de markt is gekomen. Verder werk ik regelmatig mee aan tv-reportages van DMG en schrijf ik artikelen voor onze nieuwswebsite.”

Hoeveel tijd steek je per week in het vrijwilligerswerk voor DMG?
“Voor mijn radioprogramma ben ik met het samenstellen van de onderwerpen en de muziek een uurtje of twee kwijt en dan nog eens ruim twee uur voor de uiteindelijke live-uitzending. De tijd die ik in de andere werkzaamheden voor DMG steek, wisselt afhankelijk van hoeveel er te doen is en in welke mate ik beschikbaar ben.”

Wanneer ben je bij DMG aan de slag gegaan en waarom heb je gekozen om je juist voor DMG als vrijwilliger in te zetten?
“Sinds de start van DMG in 2012. Toen ik als klein jongetje met autootjes speelde, was ik altijd veel meer geïnteresseerd in wat er op de radio gebeurde dan in die wagentjes. Het ‘radiovirus’ zat er bij mij dus al op jonge leeftijd in en is nooit meer verdwenen. Bij DMG heb ik ontdekt dat ik, naast radio, tv en online ook heel tof vind.”

“Het fijne is dat je bij DMG de mogelijkheid krijgt om je te ontwikkelen. Je wordt niet gewoon in het diepe gegooid, maar er is ondersteuning en begeleiding, zodat je leert om je taak nog beter uit te voeren. Ook is het bij DMG als radiomaker heel gaaf, omdat je wordt voorzien van professionele audiovormgeving, music-scheduling, coaching en een studio waar je je als ‘radiodier’ helemaal in thuis voelt.”

Wat is het leukste dat je bij DMG tot nu toe hebt meegemaakt?
“Dat is een lastige vraag. Ik heb bij DMG al heel veel mooie dingen mogen doen. Het meest recent hebben we met een ploeg medewerkers de radiostudio van DMG helemaal vernieuwd. Het is mooi dat je dan samen met andere je passie kunt delen en gezamenlijk iets voor elkaar krijgt. We zijn nu met de laatste fine-tuning bezig en kunnen binnenkort dus helemaal los in een super gave studio.”

“Wat ik ook heel leuk vindt, is het contact met lokaal muzikaal talent. Ik heb ondertussen al heel wat beginnende artiesten uit de gemeente Deurne in mijn programma’s ontvangen en het is dan heel tof om te zien hoe ze daarna verder groeien. In 2013 heb ik met een aantal collega’s FriDMGlive bedacht; een festival met lokaal muziektalent. Door corona is het evenement na vijf edities een tijdje stil komen te liggen, maar komende tijd gaan we in samenwerking met andere organisaties opnieuw kijken wat de mogelijkheden zijn voor een zesde editie.

Wat moeten mensen weten over DMG waar je van denkt dat ze dat nu misschien nog niet weten?
“Bij DMG werken ongeveer 40 vrijwilligers, die zich dagelijks vol passie inzetten voor onze lokale omroep. Dat is denk ik de kracht van DMG, dat je samen een gedeelde visie hebt en een concept waar iedereen in gelooft en voor gaat. Mensen vragen me weleens: ‘Verdient dat eigenlijk goed bij DMG?’ De meeste mensen weten vaak niet dat we een vrijwilligersorganisatie zijn en pas sinds kort twee parttime betaalde redacteuren hebben.”

Wat zijn jouw ideeën voor de toekomst bij DMG en wat is jouw rol daar in?
“Ik denk dat het, met het oog op alle samenwerkingen die er in het landschap van lokale omroepen ontstaan, belangrijk is dat DMG de eigen identiteit behoudt. Juist om nieuws te kunnen brengen, dat dicht bij de mensen uit de gemeente Deurne staat en waar zij zich betrokken bij voelen. We merken bij DMG dat inwoners ons waarderen vanwege het nieuws bij hen uit de buurt of in de straat, daar wil ik me zowel op radio als tv en online voor in blijven zetten. In de afgelopen elf jaar hebben we een nieuwsmedium weten op te bouwen, dat niet meer weg te denken is uit de Deurnese samenleving. Daar mogen we met z’n allen denk ik best trots op zijn.”

Wat doe je verder nog in het dagelijks leven?
“Ik ben nu ruim twee jaar werkzaam voor de Limburgse regionale omroep L1 als redacteur en verslaggever. Onlangs heb ik ook een aantal keren op L1 Radio mogen invallen als presentator. Dat was erg leuk om te doen, dus misschien dat dit in de toekomst nog wel vaker gebeurt. Naast mijn werk bij L1 en DMG, luister ik in mijn vrije tijd ook veel muziek. Vooral het ontdekken van nieuwe bandjes of tracks vind ik erg leuk. Verder houd ik van series en films kijken en het bezoeken van concerten en festivals.”

Wanneer kunnen we iets van jou horen, zien of lezen bij DMG?
“Elke zaterdag van 18.00 tot 20.00 uur presenteer ik Tim’s Weekend Party op DMG Radio. Ook kun je me regelmatig zien in reportages van DMG TV en lees je door mij geschreven artikelen op de website.”

Foto: DMG

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen