18.8 C
Deurne
vrijdag 19 augustus 2022
Home- DeurneStop de Stank vraagt provincie om grootschalige mestbewerking Deurne halt toe te...

Stop de Stank vraagt provincie om grootschalige mestbewerking Deurne halt toe te roepen

De vereniging Stop de Stank heeft eind oktober in een mail aan de provincie Noord-Brabant gevraagd om uitbreiding van het aantal locaties voor grootschalige mestbewerking in de gemeente Deurne een halt toe te roepen. De actiegroep geeft in de brief aan dat ze berichten hebben gehoord waarin wordt gesproken over de zoektocht van de provincie naar locaties voor grootschalige mestbewerking.

Stop de Stank is bang dat ook de gemeente Deurne op het lijstje van potentiële locaties staat voor de bouw van een mestfabriek. Het Eindhovens Dagblad geeft aan dat politici en Stop de Stank sterkte vermoedens hebben dat het in Deurne gaat om het voormalige glastuinbouwgebied aan de N270. Dit terrein heeft de gemeente Deurne aan de provincie verkocht omdat glastuinbouw op die plek niet mag volgens de stikstofregels.

Volgens de actiegroep is de stankoverlast door de intensieve veehouderij in Deurne gigantisch. Stop de Stank vindt dat de twee mestfabrieken aan de rand van de bebouwde kom van Deurne nu al voor grote overlast zorgen voor veel inwoners. Nog meer mestfabrieken is vanuit oogpunt van volksgezondheid en leefbaarheid volgens Stop de Stank onverantwoord.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen