18.8 C
Deurne
dinsdag 4 oktober 2022
Home- DeurneStation Deurne als voorbeeld voor andere spoorwegstations in Nederland

Station Deurne als voorbeeld voor andere spoorwegstations in Nederland

Het station in Deurne werd woensdagavond bij RTL4 in Editie NL als voorbeeld genomen voor hoe het ook kan in plaats van de kille en ongezellige stations. Het CDA vindt dat ondernemers en bewoners zelf hun plaatselijke station moeten kunnen opknappen.

Deurne is daar volgens RTL4 een goed voorbeeld van met de realisatie van de muurschildering met bekende Deurnenaren, het watertappunt, een elektrische fietspomp, het paneel met de songtekst ‘Tijd Genoeg’ van Ernst Jansz en een moestuin.

Mooiste stations
Het Deurnese initiatief van Michel Lintermans zorgde in de vorm van de Coöperatie Stationspark voor een volledige transformatie van het stationsgebied, die ook in het buitenland niet onopgemerkt bleef. In 2019 won het station van Deurne zelfs een prijs in een Britse verkiezing van mooiste stations. Maar ook in een onderzoek van de NS kwam het Deurnese station dit jaar als tweede beste station van Brabant naar voren.

Landelijke beweging
Lintermans van Coöperatie Stationspark zou graag een landelijke beweging opzetten en dit ook op andere stations doen. Tegenover Editie NL vertelt hij: “De NS moet toestemming verlenen om stations te kunnen opknappen, maar die willen het nog in eigen hand houden. Wij willen dit onafhankelijk doen van Prorail en NS. Dat moet kunnen.”

De NS ziet daar ook wel wat in. Oscar van Elferen, woordvoerder bij de NS geeft tegenover RTL4 aan: “We omarmen het voorstel van de CDA, we steunen die oproep. Voor de NS creëert het ook sociale veiligheid, want er zijn mensen op het station. Voor reizigers is het ook leuk want er is sfeer en het is gezellig.”

Bekijk hieronder de reportage van Editie NL op RTL4.

 

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen