4.6 C
Deurne
zaterdag 24 februari 2024
Home- DeurneSV Deurne en TEJO-huis Deurne gaan samenwerken aan veilig sportklimaat

SV Deurne en TEJO-huis Deurne gaan samenwerken aan veilig sportklimaat

SV Deurne gaat een samenwerking aan met het TEJO-huis om gezamenlijk te zorgen voor een veilig sportklimaat. Hierbij worden trainers en coaches van de voetbalclub ondersteund door professionals van TEJO bij de signalering van problemen of een hulpvraag van jonge spelers.

“Als voetbalvereniging vinden wij een veilig sportklimaat erg belangrijk. Daarom zijn wij een partnership aangegaan met TEJO Deurne. De komende weken zullen we alle trainers en spelers inlichten over het partnership. Zo hopen we samen een veilig sportklimaat te creëren”, meldt SV Deurne. Hiervoor gaat de club flyers van het TEJO-huis uitdelen onder hun leden en ook op andere manieren meer bekendheid genereren voor het inloophuis.

Mentale gezondheid
“Om zoveel mogelijk jongeren te bereiken, is het belangrijk dat we het netwerk rondom de jongeren laten weten wie we zijn en wat we kunnen betekenen. Ook bij verenigingen lopen trainers, ouders, coaches en andere mensen rond die een belangrijke rol spelen voor de jongeren. Als we allemaal staan voor de mentale gezondheid van de jongeren dan kunnen zij plezier beleven in bewegen of andere activiteiten”, zeggen de medewerkers van TEJO.

Luisterend oor
TEJO is een inloophuis voor jongeren tussen de 10 en 20 jaar waar ze gratis, anoniem, laagdrempelig, zonder verwijzing hun hulpvraag kunnen stellen. Dit doen zij met veertig vrijwilligers waaronder twaalf professionals die een luisterend oor bieden aan jongeren.  Er wordt preventief gewerkt met als doel jongeren weer in hun kracht te zetten, grotere problemen te voorkomen, mogelijk hoeven jongeren dan geen beroep te doen op de reguliere hulpverlening.

Professionals
Bij TEJO kunnen jongeren vrijblijvend binnenlopen voor een gesprek met een professional maar ze kunnen ook een afspraak maken en eventueel iemand meenemen als ze dit prettig vinden. “Er zijn geen wachtlijsten, jongeren worden direct geholpen. Onze professionals zijn HBO+ en universitair geschoolde vakmensen die met hun jarenlange ervaring een luisterend oor bieden aan de jongeren”, geeft de organisatie aan.

Doorverwijzing
De aanpak bij het TEJO-huis kan er voor zorgen dat de jongeren preventief verdere hulp en een lang behandeltraject bespaard blijft. “Als we zien dat er meer nodig is, zullen we samen met de jongeren zorgen voor een doorverwijzing en indien nodig de jongeren blijven zien als er sprake is van een wachtlijst”, leggen de medewerkers van TEJO uit.

Certificaat
Ook de voetbalclub is blij met de nieuwe samenwerking: “Wij zijn erg trots op het bereiken van het partnership. Zo willen we nóg een extra stap zetten in het creëren van een Veilig Sportklimaat op de club en daarbuiten!” Naast het partnership met TEJO Deurne doet SV Deurne nog meer om een veilig sportklimaat bij de club te realiseren. Sinds oktober vorig jaar is SV Deurne officieel de eerste amateurclub in Nederland met het certificaat ‘Veilig Sportklimaat’. Hiermee laat je als club zien dat je voldoet aan uiteenlopende veiligheidsaspecten.

Voortdurende verbetering
Voor het krijgen van het keurmerk moet de club wel aan een flink aantal eisen voldoen. Zo moet er bijvoorbeeld een vertrouwenspersoon bij de club zijn waar je laagdrempelig terecht kan. Bij SV Deurne zijn Yolanda van Hal en Maarten van de Kerkhof aangesteld als onafhankelijke en vertrouwelijke aanspreekpunten. Verder moeten er ook een zogenoemd veiligheidsmanagementsysteem zijn en worden periodieke controles uitgevoerd zodat er voortdurende verbetering plaatsvindt.

Lees ook:

SV Deurne ontvangt als eerste amateurclub certificaat ‘Veilig Sportklimaat’

SV Deurne eerste amateurclub van Nederland met label ‘Veilig Sportklimaat’

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen