16.2 C
Deurne
zaterdag 18 mei 2024
Home- DeurneTheatergroep Wizzel brengt voorstelling Middernachtboom over enge griezels

Theatergroep Wizzel brengt voorstelling Middernachtboom over enge griezels

De Deurnese Theatergroep Wizzel gaat komende tijd in de regio vijf keer de familievoorstelling De Middernachtboom opvoeren. De première is komende zondag in Sociaal Cultureel Centrum Den Draai in Deurne-Zeilberg.

Het stuk is gebaseerd op het prentenboek De Droomboom van auteur Winfried Wolf. Voor de voorstelling van Theatergroep Wizzel is het verhaal bewerkt voor toneel door Sam Brosens uit Antwerpen. “Zij is onze nieuwe regisseuse. Sam paste heel goed bij onze visie en wat wij wilden. Ze doet het geweldig, we zijn echt super-blij met haar”, vertellen Kim Berbers en Marike van Heijster van Wizzel.

Schoonmoeders
De theatergroep bestaat uit negentien leden, waarvan er twaalf op het toneel staan. Elk jaar studeren ze één stuk in, dat ze vervolgens vijf tot zes keer opvoeren in Deurne en omgeving. Dit keer nemen ze het publiek mee in het verhaal dat wordt verteld door een oma met héél veel kleinkinderen; wel een theaterzaal vol. In haar boekenkast vindt ze het verhaal van Michiel. Hij is erg bang in het donker en wordt ’s avonds wakker gehouden door spoken, heksen, tovenaars en zelfs schoonmoeders. Woedend tovert hij ze allemaal weg naar een onbewoond eiland.

“Het stuk wordt niet kinderlijk gebracht, het is alleen leuk voor kinderen om naar te kijken. Er zit dans en zang in en het is ook spannend, maar niet eng. Er zit een goed verhaal in en het is zeer dynamisch; er gebeurt heel veel. Er zit voor iedereen wat in, zowel voor volwassen als kinderen vanaf vier jaar”, leggen Kim en Marike uit. De voorstelling wordt begeleid door live-muziek van Combo Leonita.

De spelers van de Middernachtboom zijn: Astrid Beerlage, Paulien Meulendijks, Chrisje Cobelens, Mara van Dijk, Adriënne van Doeselaar, Zara van Doorne, Leon van der Elsen, Margon Gerlings, Kim Berbers, Marike van Heijster, Ilse Spierings en Jens van de Ven. De regie is in handen van Sam Brosens.

De voorstelling is te zien op de volgende data en locaties:

  • Zondag 15 oktober, 14.30 uur, Den Draai, Blasiusstraat 2, Deurne
  • Zaterdag 21 oktober, 19.00 uur, De Kastanje, Hoofdstraat 62, Liessel
  • Zondag 22 oktober, 14.30 uur, De Kastanje, Hoofdstraat 62, Liessel
  • Zondag 29 oktober, 14.30 uur, Cultuurcentrum Deurne, Martinetplein 1, Deurne
  • Zondag 5 november, 14.30 uur, ’t Brandpunt, Biezenlaan 29, Helmond

Meer informatie en tickets vind je op: www.theatergroepwizzel.nl, www.ccdeurne.nl, kaarten zijn ook verkrijgbaar bij Intertoys Deurne, Den Draai Deurne, De Kastanje Liessel en Wijkhuis ’t Brandpunt in Helmond-Brandevoort.

Foto: Theatergroep Wizzel

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen