21 C
Deurne
dinsdag 23 juli 2024
Home- LiesselZanggroep Chanterelle uit Liessel viert 50-jarig jubileum met muzikale reis door de...

Zanggroep Chanterelle uit Liessel viert 50-jarig jubileum met muzikale reis door de tijd

Zanggroep Chanterelle uit Liessel viert dit jaar hun 50-jarig bestaan met verschillende speciale optredens. Komend weekend staat de laatste jubileumactiviteit op het programma voor de 35 leden en geven ze twee uitvoeringen van de muzikale reis door de tijd: ‘Hee goade mee?’.

Het publiek wordt zaterdagavond en zondagmiddag in gemeenschapshuis de Kastanje in Liessel door Chanterelle meegenomen naar het ontstaan van het koor. “We maken een reis van 1970 tot en met 2023. Onderweg genieten we van Chanterelle-weetjes, wereldnieuws en niet te vergeten de bekende klassiekers uit die tijd”, vertellen de koorleden.

Gelegenheidscombo
Chanterelle wordt bij de jubileumconcerten begeleid door een gelegenheidscombo dat speciaal voor de optredens is samengesteld. Het repertoire is volgens de zangers en zangeressen heel breed wat betreft genre en leeftijd, zodat het optreden voor iedereen geschikt is: “Angels van Robbie Williams, Stil in mij van Van Dik hout, Waterloo van Abba, Rollercoaster van Danny Vera en nog veel meer verrassende nummers en uitvoeringen.”

De zanggroep is al 50 jaar een begrip in Liessel. Veel jongeren uit het dorp en later ook dames en heren hebben zich in de loop der jaren aangesloten bij de vereniging vanwege de muzikaliteit, gezelligheid en saamhorigheid binnen Chanterelle.

Willem Heldens
In het 50-jarig bestaan heeft het koor onder leiding gestaan van diverse dirigenten, sinds 2021 is Willem Heldens de muzikaal leider van de zanggroep. “In het verleden waren we voornamelijk in de kerk te horen, maar door de jaren heen hebben we ons repertoire uitgebreid en zijn onze optredens heel divers. Het repertoire bestaat voornamelijk uit soul, rock en Nederpop”, zeggen de koorleden.

De twee uitvoeringen van het jubileumconcert ‘Hee goade mee?’ vinden plaats op zaterdag 14 oktober om 20.00 uur en zondag 15 oktober om 14.00 uur. Beide optredens worden gegeven in gemeenschapshuis de Kastanje aan de Hoofdstraat 62 in Liessel.

De entree bedraagt 7,50 euro en is inclusief een consumptie. Kaarten zijn verkrijgbaar op donderdag 12 oktober en vrijdagavond 13 oktober in de Kastanje of aan de kassa voor aanvang van de jubileumconcerten.

Foto: Zanggroep Chanterelle

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen