9.2 C
Deurne
dinsdag 20 februari 2024
Home- DeurneTweede keer Gehaktbal in Deurne; eerste succesvolle editie smaakte naar meer

Tweede keer Gehaktbal in Deurne; eerste succesvolle editie smaakte naar meer

Omdat de Peelstrekels tijdens carnaval op dinsdag geen boerenbruiloft meer hadden, werd gezocht naar een alternatief programma voor de dinsdagmiddag. Dat werd vorig jaar gevonden in de vorm van het Gehaktbal en dat bleek met mystery guest Dennie Christian een doorslaand succes. Komende dinsdag om 13.00 uur start de tweede editie van het evenement dat voorafgaat aan de popverbranding om 19.00 uur op de Markt.

In residentie Worstzicht, oftewel Cultuurcentrum Deurne, wordt door de Peelstrekels begonnen met het leggen van een ‘goede bodem’ in de vorm van een gehaktbal van de tegenovergelegen slagerij Van Goch.

Frank van Weert
Daarna zijn er optredens van onder andere de Ameezing Roses, duo Nu of Nooit en De Raad van Elf van de Peelstrekels. “We hebben daarnaast niemand minder dan Frank van Weert weten te strikken om met zijn hits als Kleine Blonde Mariandel, Leedvermaak en 30,40,50 jaar het cultuurcentrum op z’n kop te zetten. Ook De Hosbengels sluiten aan met hun Erehosbengel en zullen er natuurlijk nog een keer tegenaan klappen”, meldt de organisatie.

Om 18.30 uur vertrekken de Peelstrekels vanuit Worstzicht naar de Markt. Daar wordt de prins van zijn eretekens ontdaan en wordt hij weer gewoon Niels Nijssen. Om 19.00 uur gaat De Peelstrekelpop in de fik en zit carnaval 2024 erop.

Basisscholen
Voor het zover is hebben de prins en andere leden van de vereniging nog een uitgebreid carnavalsprogramma voor de boeg, dat op vrijdagochtend begint wanneer jubileumprins Niels I, zijn prinses Renate en hun gevolg de Deurnese basisscholen een bezoek brengen. In de middag gaan ze langs bij het Wilhelminahuis en zijn ze bij de prijsuitreiking van de optocht van Het Rijtven, ’s avonds bezoeken ze Kommer en Kwijl.

Zaterdag wordt het carnavalsfeest officieel afgetrapt; burgemeester Greet Buter overhandigt dan om 14.15 uur op de Markt de sleutel van Deurne aan alle Deurnese carnavalsprinsen en jeugdprinsen. De nieuwe heraut, Perry van Berlo, zal de burgermoeder hierbij terzijde staan. De prins en zijn gevolg zijn ’s avonds te vinden in diverse horecazaken in Deurne.

Nieuwe route optocht
Pastoor Dieter Hedebouw gaat zondagochtend om 9.30 uur voor in de carnavalsmis die wordt gehouden in de St. Willibrorduskerk aan de Markt. Rond 13.30 uur vertrekt vanaf het Stationsplein de stoet van de carnavalsoptocht. Deze keer verloopt die via een iets ingekorte route, waarbij de Visser en het Haageind worden overgeslagen en vanaf de Markt wordt afgebogen naar de Kerkstraat om vervolgens via de Molenlaan, de Europastraat in te slaan waarna op de rotonde Molenberg de optocht wordt ontbonden. Ook deze avond worden verschillende horeca-etablissementen door de Peelstrekels bezocht.

Traditiegetrouw staan op carnavalsmaandag Het Rijtven en de Rozenmondeg centraal en is het prinsenpaar van de Peelstrekels en hun gevolg daar te vinden. De carnavalsvereniging is dinsdag te gast bij het Ukkepukkenbal dat om 10.30 uur begint in Cultuurcentrum Deurne, met aansluitend het Gehaktbal.

Het einde van carnavalsdinsdag krijgt deze keer een iets andere invulling waarbij de belangrijkste verandering is dat de popverbranding om precies 19.00 uur plaatsvindt en niet meer, zoals voorgaande jaren om middernacht.

Lees ook:

Foto: CS De Peelstrekels

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen