7.7 C
Deurne
maandag 15 april 2024
Home- DeurneUniek Sporten de Peel laat honderden sportdromen uitkomen van mensen met beperking

Uniek Sporten de Peel laat honderden sportdromen uitkomen van mensen met beperking

Even een baantje zwemmen of een potje voetbal spelen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Voor mensen met een beperking of aandoening is dat vaak een hele uitdaging. Om hen te helpen, laat Uniek Sporten de Peel in samenwerking met Sportservice Noord-Brabant en het BrabantSport Fonds de komende twee jaar honderden van hun sportdromen uitkomen.

Tijdens vier actieperiodes, verspreid over 2024 en 2025, kunnen Brabanders vanaf 5 jaar met een beperking of chronische aandoening hun sportdroom insturen naar Uniek Sporten de Peel. “Het maakt niet uit of het om fysieke, geestelijke of mentale problematiek van de sporter gaat. De sportdroom moet echter wel bijdragen aan een structurele sportmogelijkheid voor de deelnemer en mag geen eenmalige impuls zijn”, aldus de organisatie.

Johnny
Vorig jaar behoorde Johnny Thijssen uit Deurne tot de mensen wiens sportdroom werkelijkheid zou worden. “Johnny is gebaat bij bewegen in extra warm water en dit werd voor hem gerealiseerd bij het zwembad van het Rijtven in Deurne. Het is mooi dat we hem middels Sportdromen op weg konden helpen,” vertelt jurylid Monika Slaets. In mei van vorig jaar kwam wethouder Helm Verhees van gemeente Deurne bij Johnny op bezoek om hem te vertellen dat zijn sportdroom zou uitkomen.

“Sportdromen is bedoeld om deelnemers structureel meer te laten sporten en bewegen. In de pilotfase hebben we gezien dat we in heel Brabant impact hebben kunnen maken op dat gebied. We zijn dan ook heel blij dat we de komende twee jaar weer dromen mogen laten uitkomen”, zegt regiocoördinator Lisanne van der Veen van Uniek Sporten de Peel.

Succesvol
Het project Sportdromen werd in 2022 gelanceerd. Door heel Brabant gingen tientallen dromen in vervulling, van het volgen van aangepaste zwemlessen tot het fluiten van wedstrijden als scheidsrechter. Wegens het succes slaan Uniek Sporten Brabant, Stichting Sportservice Noord-Brabant en het BrabantSport Fonds nu de handen opnieuw ineen.

“Dit project heeft als proeftuin al bewezen succesvol te zijn: Brabanders met een beperking of chronische aandoening kwamen meer in beweging. Met deze volgende fase kunnen we nog meer mensen helpen om in beweging te komen”, aldus maatschappelijk directeur Marieke Maas van BrabantSport.

Iedereen uit Brabant met een beperking of chronische aandoening die deel wil nemen aan het evenement, kan zich nog tot en met zondag 21 april inschrijven via unieksportenbrabant.nl. Nadat de inschrijfperiode is gesloten, kiezen de juryleden van de zeven Uniek Sporten Brabant-loketten de winnaars. De tweede periode om je sportdroom in te leveren loopt van 1 tot en met 21 november. In 2025 kan er in dezelfde periodes worden ingeschreven.

Uniek Sporten Brabant is een samenwerking tussen de provincie Noord-Brabant, BrabantSport, Stichting Sportservice Noord-Brabant, de zeven Brabantse regio-loketten van Uniek Sporten Brabant en Brabantse gemeentes.

Lees ook: Sportdroom van Johnny komt uit bij het Rijtven in Deurne

Foto’s: Uniek Sporten De Peel

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen