15.8 C
Deurne
zondag 16 juni 2024
Home- DeurneVluchtelingen uitgezwaaid na drie weken in Deurne; verblijf zonder problemen verlopen

Vluchtelingen uitgezwaaid na drie weken in Deurne; verblijf zonder problemen verlopen

De 200 vluchtelingen die de afgelopen drie weken verbleven in sporthal De Kubus in Deurne, zijn woensdagavond vertrokken naar hun volgende locatie. De gemeente geeft aan dat de crisisnoodopvang goed is verlopen en dat er geen noemenswaardige problemen zich hebben voorgedaan.

De aankondiging dat er ruim 200 vluchtelingen zouden gaan verblijven in de sporthal in Deurne leidde begin augustus in eerste instantie tot veel onrust en vragen bij omwonenden in de wijk Heiakker. In tegenstelling tot de gereserveerdheid die sommige bewoners toen hadden, werden de vluchtelingen gisteren hartelijk en massaal uitgezwaaid bij hun vertrek.

Onbekende toekomst
Voor één van de buurtbewoners die recht tegenover sporthal De Kubus woont en net afscheid heeft genomen van de vluchtelingen, valt het vertrek zwaar: “We hebben net de mensen uitgezwaaid naar een onbekende toekomst. Dit kwam wel aan bij mijn man en mij.”

‘Veel plezier gezien’
Ze prijst de gemeente over de manier waarop het verblijf was opgezet. “Complimenten aan Deurne over hoe alles was geregeld. We hebben totaal geen overlast gehad en alleen maar gezien dat mensen konden ontspannen. Kinderen die konden spelen en er werd lekker gewandeld in het park. Ook werd er elke dag gebruikt gemaakt van het volleybalnet en hebben we vooral veel plezier gezien en veel lachen gehoord. Super mooi om te zien”, vertelt de buurtbewoonster.

Vermaak voor de kinderen
Tijdens het verblijf van de vluchtelingen in Deurne werden ze elke week getrakteerd op een frietje van Cafetaria D’n Heiakker. Ook kwam Ans van den Broek van Pompidom SpeelGOED langs om knuffels en andere presentjes uit te delen aan de 25 kinderen die verbleven in de sporthal. Ook Evert Brouwers en zijn vrouw Sanne van Kinderkleding Ruilpunt Deurne gingen langs bij de tijdelijke bewoners om een grote vracht aan kleding af te leveren en Clown Makkie bracht een bezoekje aan de kinderen om hen een middagje te vermaken met zijn goochelkunsten.

Inmiddels zijn de vluchtelingen naar de volgende opvanglocaties in gemeente Bladel en gemeente Laarbeek gebracht. Sporthal De Kubus is vanaf maandag 19 september weer gereed voor gebruik door de scholen en sportverenigingen.

Foto: gemeente Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen