0.4 C
Deurne
vrijdag 9 december 2022
Home- DeurneVan kapster naar fotografe: een portret van Evianne Wiegers

Van kapster naar fotografe: een portret van Evianne Wiegers

De 23-jarige Evianne Wiegers uit Deurne was afgelopen maandag te zien als fotografe in Holland’s Next Top Model. DMG-verslaggever Josanne van der Heijden zocht haar op en sprak met Evianne over haar opleiding, de switch naar de fotografie en haar rol bij Holland’s Next Top Model. 

In het realityprogramma, dat sinds 2006 te zien is op tv, strijden jonge vrouwen, en sinds 2017 ook mannen, voor de titel Holland’s Next Top Model. Zij hopen door deelname aan het programma een carrière als fotomodel te verzilveren.

Evianne
Toen Evianne ging studeren was haar eerste keuze een opleiding tot kapster aan het instituut Thomas in Den Bosch. Een brede opleiding, waar ze behalve het kappersvak ook visagie en styling leerde. Daar kreeg ze voor de eerste keer te maken met fotografie, wat haar enthousiasme aanwakkerde om hier verder mee te gaan. Een volgende stap was dan ook een opleiding tot fotografe aan de fotovakschool.  Hier studeerde Evianne in mei 2017 af. In juni van dat jaar gingen de deuren van haar eigen studio in Asten open. Vanaf dat moment begon haar carrière als portretfotograaf.

Uitdaging
Zakelijke portretten, babyshoots, bruiloften en ga zo maar door, Evianne pakt het allemaal aan en ziet overal de uitdaging in. Wat eruit springt is toch haar passie voor modefotografie. Hiermee heeft ze al mooie reizen gemaakt. Zo is ze bijvoorbeeld in Cuba geweest en in Oostenrijk. “Volgende week ga ik naar Parijs om daar voor een kledingmerk te fotograferen”, vertelt Evianne.

60 uur
‘Een foto maken is zo gebeurd’, zou je denken. Maar zo denkt Evianne er niet over. De fotografe: “Ik wil het complete plaatje aanbieden van wie ik ben. Enthousiast, gedreven, leergierig, vernieuwend en eigen, kortom Evianne.” Een werkweek bestaat voor haar dan ook uit 60 uur. Zelfs in haar vrije tijd is ze nog met fotografie en haar eigen bedrijfje bezig. Dat kan ze omdat haar passie er ligt. “Fotografie is waar ik energie van krijg”, geeft ze zelf aan. Met dit gedreven enthousiasme heeft ze inmiddels in een Amerikaans en Duits blad gestaan, maar ook de Italiaanse Vogue heeft al foto’s van haar geplaatst.

Deurnes
Met regelmaat post Evianne haar werk op social media. Daarnaast neemt ze zelf veel initiatieven door bladen en dergelijke zelf aan te schrijven om haar werk te promoten. Hierdoor is ze ook in de kijker gekomen bij de makers van Holland’s Next Top Model. Na het nodige app- en telefoonverkeer werd ze geselecteerd om naast onder meer Nigel Barker, één van de fotografen te zijn die de opgegeven modellen in de selectieronde mocht fotograferen. De draaidag die in Den Bosch plaats vond bestond in de eerste instantie uit veel wachten, vertelt ze. “Ik kreeg zelfs een microfoon om.” Toen ze eenmaal aan de slag kon met haar werk ging het supergoed, de organisatie was enthousiast over Evianne en haar werk, kreeg ze na afloop te horen. Zelf merkte ze op na het terugzien van de uitzending dat ze gewoon Deurnes sprak tijdens de opname. “Maar hey…dat ben ik”, lacht Evianne.

Grotere studio
Als Evianne haar ideale toekomst mag uitstippelen, bestaat die vooral uit doorgaan waar ze nu mee bezig is: veel reizen maken voor haar werk. “Uiteindelijk hoop ik ook een grotere fotostudio te mogen bezitten dan ik nu heb”, vertelt de gedreven en talentvolle fotografe.

Foto’s: Archief Evianne Wiegers

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen