Met verschillende aanpassingen is de kledingbank in Deurne bezig om het pand aan de Spoorlaan te verduurzamen. Zo bestaat de verlichting voortaan uit LED-armaturen en is de inrichting vernieuwd met de hulp van verschillende sponsoren. Daarnaast werd de gevel aangepakt en kwam er een nieuw toilet. Afgelopen zaterdag kwam wethouder Riny van Rinsum een kijkje nemen bij de kledingbank.
Voor Van Rinsum die pas een jaar in Deurne actief is, was het de eerste keer dat hij kennismaakte met het initiatief dat al er sinds 2012 voor zorgt dat kleding en schoeisel een tweede leven krijgt en mensen met een beperkt budget tegelijkertijd geholpen worden.
Rondleiding
De wethouder kreeg een rondleiding door het gebouw van Kledingbank Deurne door oprichtster Corry van der Singel die hem het reilen en zeilen van de organisatie uitlegde: “Hij was heel enthousiast en had complimenten voor alle vrijwilligers die er zo hard aan werken om alles draaiende te houden”, vertelt Corry.
Van Rinsum benadrukte het belang van de Kledingbank voor Deurne en omstreken: “Mensen moeten mee kunnen doen in de samenleving. En daar zorgen deze vrijwilligers hier heel goed voor; zij zijn het cement tussen de stenen. Probeer maar eens een huis te bouwen zonder cement, dat ligt dan in no-time weer op zijn gat. Betrokken vrijwilligers zoals bij de kledingbank, zijn heel belangrijk om zo’n organisatie voort te laten bestaan.”
Sponsors
Ook Corry van der Singel is trots op alle mensen die meehelpen bij de organisatie en is blij met de hulp van de sponsoren: “Onze vrijwilliger Fred Smeulders kwam met het idee om voor de aanpak van de verlichting Lixero uit Deurne in te schakelen. Die hebben onze LED-verlichting gesponsord en ons ook weer in contact gebracht met een andere sponsor: Totaal kantoorinrichting uit Eindhoven. Die zijn we beiden heel dankbaar voor alles dat ze gratis beschikbaar hebben gesteld.”
Vrijwilligers Fred Smeulders en Joost van Loon hebben vervolgens de verlichting aangebracht waarmee de kledingbank in combinatie met de inrichting en het aanbod nu volgens de vrijwilligers zeker niet onderdoet voor een gewone kledingzaak.
Verwarming
“En we willen nog graag meer gaan doen aan verbeteringen en verdere verduurzaming”, zegt Fred. “De verwarming bijvoorbeeld is nog op gas en verouderd. Als we met kleine groepjes mensen zitten, moeten we werken met verplaatsbare heaters. Dat kan ook nog allemaal duurzamer, dus dat is één van onze volgende doelen om te verwezenlijken. Hopelijk kunnen dat ook weer doen met de hulp van sponsoren die ons een warm hart toedragen”, besluit Smeulders.
Foto: Kledingbank Deurne