24.2 C
Deurne
maandag 2 oktober 2023
Home- DeurneVijf dagen plezier en vertier van start in centrum Deurne; DMG Radio...

Vijf dagen plezier en vertier van start in centrum Deurne; DMG Radio brengt de kermis bij je thuis

Liefhebbers van de kermis kunnen vanaf vrijdagmiddag weer vooruit met vijf dagen plezier en vertier in verschillende attracties, die opgesteld staan in het centrum van Deurne. Zaterdagmiddag kun je ook thuis alvast helemaal in de stemming komen met Kermis Radio bij DMG. Tijdens de speciale uitzending kun je passe-partouts winnen waarmee je gratis in verschillende attracties kunt en een reporter van DMG gaat live in de radio-uitzending de Turbo Polyp, Air race bungee en de nieuwe Fireball testen.

“We gaan onze producer Nora Hoogers letterlijk afschieten naar grote hoogtes zodat ze haar achternaam eens eer aan kan doen”, lacht DMG-presentator Ramon van Hoek. “Alles tijdens de hele rit in de attracties is op de radio te horen, dus we hebben al weddenschapjes afgesloten over hoe lang het duurt voor Nora begint te gillen. We gaan het ook nog allemaal filmen, zodat je het naderhand bij DMG TV kunt terugzien.”

Kermis Toeter
Bij de speciale uitzending van DMG is er ook van alles te winnen door de luisteraars, legt dj Davey Beijer uit die Kermis Radio samen met Van Hoek presenteert: “Op verschillende momenten in de uitzending is de DMG Kermis Toeter te horen. Degene die na het horen ervan als eerste belt met 0493-745020 of appt naar 06-1 66 55 77 3, wint zo’n passe-partout en we doen er ook nog een loempiapakket van de kraam op de kermis bij.”

Coronatijd
Het idee voor Kermis Radio ontstond in de coronatijd, toen de kermis in Deurne niet door kon gaan. DMG Radio nam toen samen met Niels van Vroonhoven van de kermisorganisatie het initiatief om toch het kermisgevoel bij de mensen thuis te brengen. “Daar zijn we nog steeds super blij mee dat DMG dat toen heeft gedaan, want dat zorgde ervoor dat de kermissfeer ook in die jaren leefde in Deurne. De speciale uitzending hebben we vorig jaar voortgezet toen er na corona weer voor het eerst weer een kermis was en dat blijven we ook doen. Het is niet alleen leuk voor de mensen die luisteren en naar de kermis komen, maar ook de kermisexploitanten waarderen die samenwerking enorm”, vertelt Van Vroonhoven.

‘Ich bin wie Du’
Het overbrengen van de kermissfeer op de radio doen de twee dj’s van DMG niet alleen met prijzen en testritten, maar ook met muziek. “Luisteraars kunnen zaterdag van 14.00 tot 18.00 uur ook weer de echte kermis-hits aanvragen; van ‘Ich bin wie Du’ tot ‘L’amour toujours’. Alles mag, als het maar die typische kermis-sound heeft”, zegt presentator Ramon van Hoek.

Kermis Radio is zaterdag 10 juni van 14.00 tot 18.00 uur te beluisteren op DMG in de regio Deurne op 106.2 FM en via Ziggo digitale radio op kanaal 918. Online kun je naar DMG luisteren via dmgdeurne.nl en de DMG-app die gratis is te downloaden in Google Play en de App Store.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen