16.2 C
Deurne
zaterdag 18 mei 2024
Home- DeurneVoorbeschouwing SV Deurne tegen RKVV Volharding; thuiswedstrijd tegen meest scorende ploeg

Voorbeschouwing SV Deurne tegen RKVV Volharding; thuiswedstrijd tegen meest scorende ploeg

De blauwwitten staan zondag op Sportpark De Kranenmortel tegenover RKVV Volharding uit Vierlingsbeek. Voor de winterstop eindigde het treffen op een regenachtig sportpark Soetendaal in een duidelijke 4-1 nederlaag voor Deurne.

Na twee vroege tegengoals, zorgde Dennis Groen halverwege de eerste helft met een lage schuiver voor de aansluitingstreffer. In het tweede bedrijf liep Volharding vervolgens onder aanvoering van Tim Martens, de grote uitblinker die middag, uit naar een verdiende triomf. De pijlsnelle aanvaller was bij alle vier de goals direct betrokken en vormde zo een grote plaag voor de Deurnenaren.

Monsterzege
De bezoekers uit Vierlingsbeek mogen zich met 46 treffers de meest scorende ploeg van de Eerste Klasse F noemen, en de negenklapper op bezoek bij VV Chevremont heeft hier ontegenzeggelijk aan bijgedragen. Middels een 1-9 uitoverwinning lieten de Vierlingsbekenaren namelijk halverwege februari geen spaan heel van de Limburgers, en tekenden derhalve voor de tot nog toe grootste zege van de gehele competitie.

De equipe van scheidend hoofdtrainer Jan Pruijn bezet momenteel met 32 punten uit achttien gespeelde wedstrijden een vijfde plek in de rangschikking. De ervaren oefenmeester wordt volgend seizoen opgevolgd door zijn huidig assistent-trainer Ruud Jenneskens.

Domper
Voorbije weekend liep Volharding diep in blessuretijd in de thuiswedstrijd tegen EHC tegen de tweede opeenvolgende nederlaag aan. Hierdoor maakt de ploeg voorlopig een pas op de plaats in een eventuele titelstrijd, aangezien de achterstand op nieuwbakken koploper Mierlo-Hout door dit negatieve resultaat is opgelopen tot vijf punten. Behoudens de verliespartij incasseerden de Brabanders ook nog een aantal tegenvallers. Zo liep aanvaller Sven Jenniskens tegen een directe rode kaart aan, en zag het elftal daarnaast een drietal spelers in de lappenmand belanden.

Ondanks deze personele problemen herbergt het elftal met doelman Bono Barten, verdediger Tom Kessels, middenvelder én aanvoerder Mark Blenckers en de geslepen spits Vincent Buijssen alsnog de nodige kwaliteit en routine in iedere linie. Aanvalsleider Buijssen is met 11 treffers andermaal aan een productief seizoen bezig, en in zijn kielzog volgen zijn ploegmakkers Joop Daniëls en Tim Martens met ieder acht treffers.

Zure nederlaag
Net als Volharding leed ons vaandelteam afgelopen zondag in Bocholtz tegen Sportclub’25 voor de tweede week op rij een nederlaag. Eentje met een wrange nasmaak gezien het spelbeeld en de kansenverhouding. De conclusie in het Deurnese kamp na afloop was dan ook dat de mannen van Frank Teeuwen zichzelf flink tekort hadden gedaan.

Een goed resultaat komende wedstrijd in de vorm van een overwinning zou dan ook zeer gelegen komen. Enerzijds om verder afstand te nemen van de onderste teams, en anderzijds om mogelijk weer enigszins aansluiting te vinden met de bovenste vijf ploegen in de stand. Ontwikkelingen buiten de witte lijnen kunnen echter ook nog een aanzienlijke rol van betekenis gaan spelen in de allesbeslissende slotweken van de competitie.

Faillissement EHC
Waar normaliter de kampioen en degradanten op basis van de sportieve krachtsverhoudingen worden bepaald, kan de ranglijst door perikelen buiten het veld dusdanig worden opgeschud dat het ditmaal op een andere manier wordt beslecht. Deze week heeft de rechtbank namelijk officieel het faillissement uitgesproken over EHC, waardoor de kans aannemelijk is dat de KNVB besluit de Zuid-Limburgers nog vóór het einde van het lopende seizoen uit de competitie te halen.

In dat scenario zouden alle uitslagen van de club uit Hoensbroek komen te vervallen, wat inhoudt dat sommige clubs maar liefst drie of vier punten kwijtraken. Gezien het feit dat de blauwwitten het pas eenmaal opnamen tegen EHC en bovenal toen niet verder kwamen dan een puntendeling, komt Deurne er met het inleveren van ‘slechts’ een punt nog betrekkelijk voordelig vanaf. Indien de voetbalbond daadwerkelijk besluit om EHC terug te trekken, ondervinden andere verenigingen daar aanmerkelijk meer hinder van.

Wachtkamer
Huidig koploper Mierlo-Hout zou in dat geval maar liefst vier punten moeten inleveren, en daardoor de koppositie kwijtraken aan SV Valkenswaard dat zelf geen punten hoeft af te staan. Er is momenteel nog geen zicht op wanneer de KNVB met een statement naar buiten toe treedt, maar de algehele verwachting is dat dit gezien de diverse belangen niet heel lang op zich laat wachten. Desalniettemin nemen de clubs vooralsnog noodgedwongen plaats in de wachtkamer.

Scheidsrechter Maik Opsteen heeft aankomend weekend de leiding over het Brabants onderonsje tussen SV Deurne en Volharding en wordt daarbij vanuit de KNVB geflankeerd door zijn assistenten Jeroen Heijboer en Herm-Jan van Boxtel. Aanvang van de wedstrijd is 14.30 uur.

Foto: Josanne van der Heijden

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen