-2.9 C
Deurne
zaterdag 2 december 2023
Home- DeurneVoortbestaan OJC De Roos onder druk

Voortbestaan OJC De Roos onder druk

De toekomst van OJC De Roos in Deurne hangt aan een zijden draadje. Het jongerencentrum kan de huur van afgelopen jaar en komend jaar niet betalen. “We zijn nu op het punt gekomen dat het er volgende maand om hangt of we de vaste lasten wel kunnen betalen”, vertelt penningmeester Rob van de Berkmortel in LunchTim op DMG radio.

De huurachterstand is volgens Van de Berkmortel zo’n drie jaar geleden ontstaan. Toen werd het contract aangepast en de huurprijs verhoogd. “In samenwerking met de LEV Groep hebben we een plan voor een doorstart opgesteld. Dat ligt nu bij de gemeente. We hopen op korte termijn een reactie te krijgen.”

Doneeractie
Om te voorkomen dat De Roos straks niet meer bestaat, is door personen die het jongerencentrum een warm hart toedragen een doneeractie gestart. Tot nu toe is er ruim 2.000 euro opgehaald. “Het is erg fijn dat men dit voor ons doet. Alle hulp is meegenomen.” Alleen al om de huur van afgelopen jaar en komend jaar te dekken is 12.000 euro nodig. “Dat is ook de reden dat we zelf geen actie zijn begonnen. Wij vinden dat er vanuit de gemeente een oplossing moet komen. De situatie is nu onhoudbaar geworden.”

Foto: Archief DMG

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen