21.6 C
Deurne
dinsdag 23 juli 2024
Home- DeurneWeek zonder Afval moet inwoners Deurne nog bewuster maken over wat ze...

Week zonder Afval moet inwoners Deurne nog bewuster maken over wat ze weggooien

Om inwoners nog bewuster te maken van wat ze allemaal weggooien, is de gemeente Deurne maandag de Week zonder Afval gestart. Nog tot en met zondag 5 juni worden er via social media van de gemeente tips gegeven over hoe je jouw afvalstroom kunt terugdringen.

“Samen met onze inwoners willen wij de uitdaging aangaan om zo min mogelijk afval weg te gooien en zo de afvalberg een stukje te verkleinen. Koop bijvoorbeeld vaker tweedehands, repareer je spullen of neem je eigen tassen of fruitnetjes mee als je boodschappen doet”, geeft de gemeente aan.

Afvalcoaches
Om inwoners verder te helpen bij het minder produceren van afval, zijn er in Deurne een aantal afvalcoaches waarmee je een afspraak kunt maken via de website van de gemeente. Afval scheiden is één van de belangrijkste dingen die je volgens de coaches kunt doen om te helpen met recyclen of materialen hergebruiken. Maar dat scheiden kan nog véél beter volgens hen: “Als je goed scheidt, ben ik ervan overtuigd dat je de container voor restafval bijna nooit aan straat hoeft te zetten. Hooguit twee keer per jaar”, zegt Monique Roelen, afvalcoach bij Blink.

Wasbare luiers
Voor gezinnen met nog zeer jonge kinderen is één van de tips om wasbare luiers te gebruiken omdat een kind in de eerste levensjaren zo’n 300 kilo aan vieze luiers per jaar produceert. Om de voordelen te ervaren van wasbare luiers, geeft de gemeente dit jaar een eenmalige subsidie aan ouders bij de aankoop van een start- of basispakket. Meer informatie hierover vind je op de website van de gemeente.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen