-1.8 C
Deurne
zaterdag 10 december 2022
Home- DeurneWeekend met muzikale activiteiten in Sint Willibrorduskerk

Weekend met muzikale activiteiten in Sint Willibrorduskerk

De komende dagen staan in de Sint Willibrorduskerk aan de Markt in Deurne twee activiteiten gepland. Op vriijdag 17 december begint Tannie van Loon met de bespeling van het Smitsorgel.

Het concert op vrijdag begint om 15.00 uur en zal voornamelijk Advents- en Kerstmuziek betreffen.

Tannie van Loon
Tannie van Loon  studeerde piano en orgel aan het Brabants Conservatorium in Tilburg, piano bij Ton Demmers en orgel bij Bram Beekman. In de afgelopen jaren heeft zij onder andere concerten mogen geven in de kathedralen van Den Bosch, Brugge, Brussel, de Grote Kerk in Breda, de Universiteitskerk St. Mary the Virgin in Oxford, de St. Severikirche te Erfurt, de Dom van Wenen, het klooster in Melk en de Thomaskirche te Leipzig.

Inbetween
Het concert op zondag 19 december, om 16.00 uur, zal worden verzorgd door het saxofoonduo Nuno Silva & Hannah Koob. De titel van het concert is “Inbetween”. Afkomstig uit twee verschillende landen, zijn Nuno Silva (Portugal) en Hannah Koob (Duitsland) allebei door hun passie voor de muziek naar Nederland verhuisd, om hun studie te volgen en deel te nemen aan de Nederlandse klassieke muziekscene. Onlangs hebben zij besloten om hun krachten te bundelen bij het onderdeel kamermuziek.

Coronatoegangsbewijs
Voor deze concert gelden coronaregels: voor toegang tot de kerk is een geldige QR-code met identiteitsbewijs noodzakelijk. De organisatie stelt het op prijs een mondmasker te dragen bij verplaatsingen in de kerk, dus als je naar je zitplaats loopt of de kerk weer verlaat. Het is in de kerk goed mogelijk om 1,5 meter afstand van elkaar te houden.

 

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen