18.3 C
Deurne
donderdag 8 juni 2023
Home- DeurneWeer geen publiek tijdens Dodenherdenking Zeilberg op 4 mei

Weer geen publiek tijdens Dodenherdenking Zeilberg op 4 mei

In navolging van wat het Nationaal Comité 4 en 5 mei voorschrijft, heeft de werkgroep Dodenherdenking Zeilberg besloten de Dodenherdenking 2021 in Zeilberg opnieuw zonder publiek te laten plaatsvinden. Op 4 mei zullen de werkgroepleden even voor 20.00 uur, namens de Dorpsraad Zeilberg, een krans plaatsen.

Verder zullen twee leerlingen van de basisschool Zeilberg de namen van de gevallenen uitspreken en rozen plaatsen in de twee vazen, en ook zal Merel Cuppen van harmonie Excelsior de minuut stilte inluiden met de “Last Post” . Namens de gemeente Deurne zal in de namiddag al een krans geplaatst worden.

Wilhelmus
De werkgroepleden zullen, na de twee minuten stilte die zullen eindigen met klokkengelui, samen de eerste twee coupletten van het Wilhelmus zingen, waarna Henk van der Kant namens de werkgroep een kort gedicht en een gedachte uit zal spreken. Daarna volgt het eerste en laatste couplet van het Zeilbergs Volkslied, waarna de vlag, die in de ochtend halfstok gehangen is, weer gestreken zal worden. Iedereen wordt vriendelijk, docht dringend, verzocht om niet naar het monument te komen.

Facebook
Van deze sobere herdenking zullen foto’s en video-opnamen gemaakt worden, die zo snel mogelijk na de herdenking op Facebook geplaatst zullen worden.

September
De werkgroep gaat ervan uit dat het in september mogelijk moet zijn om de herdenking van 75 jaar bevrijding met een jaar uitstel toch te kunnen vieren. Bij het monument zal dan een informatiebord onthuld worden en ook zal een herdenkingstegel geplaatst worden. ” Hopelijk kan dat dan weer samen met belangstellenden, zodat het de aandacht kan krijgen die het verdient”. De werkgroep heeft contact met enkele mensen die een bijzondere rol zullen spelen bij die herdenking. Nadere informatie zal te zijner tijd via de media worden verspreid.

Foto: Jack Leenders

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen