23.1 C
Deurne
donderdag 25 juli 2024
Home- DeurneWerkgroep de Heiakker viert Wereldwijde Dag van het Breien met eigen Haakterras

Werkgroep de Heiakker viert Wereldwijde Dag van het Breien met eigen Haakterras

Als je aan een mogelijke nieuwe hobby denkt, is breien misschien niet het eerste dat in je opkomt. Het heeft een beetje stoffig imago, toch zijn er over de hele wereld miljoenen vrouwen én ook mannen die breien en daar enorm enthousiast over zijn. Om dat te laten zien aan de rest van de wereld is het zaterdag Wereldwijde Dag van het Breien in het Openbaar (World Wide Knit in Public Day). Ook in de Heiakker in Deurne wordt dat van 13.00 tot 16.00 uur gevierd met een Haakterras bij het wijkcentrum.

Omdat breien een hobby is die vaak binnenshuis wordt uitgevoerd, weten mensen van elkaar vaak niet dat ze breien. Daar vond Danielle Landes van dat daar verandering in moest komen. Ze startte in 2005 met de eerste World Wide Knit in Public Day en die vind sindsdien jaarlijks elke tweede zaterdag van juni over de hele wereld plaats.

Bij Wijkcentrum De Heiakker kunnen de deelnemers van het Haakterras volgens de organisatie rekenen op een middag vol creativiteit en gezelligheid: “Neem jouw handwerk gezellig mee.” Het weer zit voor de breiers vooralsnog mee, maar mocht het nodig zijn dan wordt van het buitenterras naar binnen verhuisd in het Haak en Breicafé De Kubus.

Het Haakterras vindt vandaag plaats bij wijkcentrum in de Heiakker aan De Meent 3 in Deurne en is geopend van 13.00 – 16.00 uur. Deelnamekosten bedragen 2,50 euro en zijn inclusief onbeperkt koffie en thee.

Foto: Pexels

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen