19.6 C
Deurne
donderdag 20 juni 2024
Home- DeurneWethouder Biemans vertelt bij DMG Radio over plannen voor aantrekkelijker centrum Deurne

Wethouder Biemans vertelt bij DMG Radio over plannen voor aantrekkelijker centrum Deurne

Wethouder Marinus Biemans is zaterdag te gast in het DMG-radioprogramma Deurne Draait Door om te vertellen over wat de gemeente wil gaan doen om het centrum van Deurne aantrekkelijker te maken.

Samen met een aantal partijen is gemeente al bezig om het centrum vitaal en leefbaar te houden. Daarbij worden onder meer maatregelen genomen om de leegstand te verminderen, maar ook om het centrum te vergroenen. Wethouder Biemans blikt samen met DMG-presentator Ivan van Oosterhout terug op wat er al is gedaan maar er wordt ook gekeken naar de opgaven die er nog liggen.

Gratis parkeren
Volgens de zeven politieke partijen zijn dat onder meer het afschaffen van betaald parkeren en de komst van een beveiligde fietsenstalling met extra voorzieningen zoals een openbaar toilet. Ook vindt de politiek dat het centrum aantrekkelijk moet zijn voor iedereen en er dus gekeken moet worden naar alle doelgroepen zoals ook kwetsbare ouderen en mindervaliden. De voorzieningen in Deurne-Centrum moeten hier volgens de raadsleden meer op gericht zijn. Naast bereikbaarheid en veiligheid is ook duurzaamheid een aspect dat het centrum volgens de gemeenteraad aantrekkelijk maakt.

Het gesprek met wethouder Biemans is zaterdag 4 maart te horen rond 10.30 uur in het programma Deurne Draait Door. DMG Radio is te beluisteren in de regio Deurne op 106.2 FM en via Ziggo digitale radio op kanaal 918. Online kun je naar DMG luisteren via dmgdeurne.nl en de DMG-app die gratis is te downloaden in Google Play en de App Store.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen