12.7 C
Deurne
donderdag 30 maart 2023
Home- DeurneWoningbouw Christinaplantsoen en Haspelweg van start

Woningbouw Christinaplantsoen en Haspelweg van start

Op de bouwplaats aan de Haspelweg in Deurne is donderdagmiddag het startsein gegeven voor de woningbouwprojecten aan het Christinaplantsoen en de Haspelweg. Wethouder Helm Verhees gaf samen met bouwbedrijf Van Wijnen en Bergopwaarts het officiële startsein.

In totaal komen er 97 sociale huurwoningen. 26 woningen komen aan het Christinaplantsoen en 71 woningen aan de Haspelweg.

Seniorenwoningen moesten plaatsmaken
Vorig jaar werd bekend dat de seniorenwoningen aan het Christinaplantsoen plaats moesten maken voor nieuwbouw. De technische staat van de seniorenwoningen zou te slecht zijn om ze te renoveren. Veel bewoners van het Zeilbergse plantsoen waren niet blij met de beslissing van Bergopwaarts. Zij hoopten er de rest van hun leven te kunnen blijven wonen. Om hen tegemoet te komen, werd er een extra verhuisvergoeding in het leven geroepen.

Woonplezier en privacy
Ook tegen de woningbouwplannen aan de Haspelweg was bezwaar. Volgens omwonenden zou hun woonplezier en privacy flink worden aangetast met de komst van de nieuwe appartementen. Een rechtszaak bij de Raad van State leverde voor hen geen resultaat op. Volgens de gemeente zou er geen sprake zijn van ernstige aantasting van de privacy. De plannen voor het bouwproject werden unaniem aangenomen door de gemeenteraad.

Foto’s: Harold van der Burgt

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen