13.7 C
Deurne
maandag 25 september 2023
Home- DeurneZanger Hein Manders van ApeSjit bij DMG Radio over comeback op Eurosjopper...

Zanger Hein Manders van ApeSjit bij DMG Radio over comeback op Eurosjopper Festival

De vijf mannen van ApeSjit speelden in 2012 voor de laatste keer bij het Eurosjopper Festival in Lierop, maar maakte dit jaar hun comeback met hun Nederlandstalige mix van rock , metal, punk , ska en een vleugje reggae. Reden genoeg voor DMG-presentator Dennis Mansvelders om zanger Hein Manders van de Somerense band uit te nodigen voor een interview.

“We hebben vanavond in het programma AlterNaief op DMG Radio met Hein echt een wereldgast. ApeSjit is al vanaf 1999 actief dus we kunnen wel spreken van een stel inmiddels legendarische rockers”, zegt Mansvelders.

Nooit gespeeld
De geschiedenis van de band begint in 1998 toen de leden samen op Lowlands waren als bezoekers en dachten: ‘Wat die daar op dat podium doen, kunnen wij minstens zo goed.’ Dat moest toen nog blijken, want ze hadden nog nooit gespeeld en nog sterker; ze hadden niet eens instrumenten. Die werden snel aangeschaft en in maart 1999 mochten ze voor het eerst optreden in Someren-Heide waarna het succes steeds groter werd.

Aan de tand voelen
Eigenlijk zou de band ondertussen niet meer bestaan, want in 2008 kondigde de leden van ApeSjit aan dat ze gingen stoppen. Dat het bloed kruipt waar het niet kan gaan blijkt wel, want ze zijn er nog steeds en dat bewezen ze twee weken geleden bij het Eurosjopper Festival nog eens heel duidelijk. “Genoeg dus om Hein vanavond over aan de tand te voelen”, lacht DMG-dj Dennis Mansvelders. “Pech trouwens voor mijn trouwe medepresentator Louie, want die is er vanavond niet en gaat dus dit bijzondere diepte-interview missen. Gelukkig hebben we onze vaste stand-in-medepresentatrice Yvonne bereid gevonden om mij te ondersteunen vanavond.”

AlterNaief hoor je elke woensdag van 19.00 tot 21.00 uur op DMG Radio, te beluisteren in de regio Deurne op 106.2 FM en via Ziggo digitale radio op kanaal 918. Online kun je naar DMG luisteren via dmgdeurne.nl en de DMG-app die gratis is te downloaden in Google Play en de App Store.

Foto: Eurosjopper/DMG

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen