13.3 C
Deurne
donderdag 22 februari 2024
Home- DeurneBurgemeester Buter officieel geïnstalleerd

Burgemeester Buter officieel geïnstalleerd

Greet Buter is donderdagavond officieel geïnstalleerd als burgemeester van de gemeente gemeente Deurne. Dat gebeurde in het Cultuurcentrum door commissaris van de Koning Ina Adema.

Plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad Michiel Dankers en Frank van der Meijden van de burgemeesterskring spraken Buter toe. Vanwege corona was er slechts een beperkt gezelschap bij de installatie aanwezig. Geïnteresseerden konden het moment volgen via een livestream.

Installatie uitgesteld
Buter begon op 1 februari als burgemeester van Deurne, als opvolger van Hilko Mak. Vanwege de coronamaatregelen werd haar installatie uitgesteld naar een later moment. Buter (53) is de eerste vrouwelijke burgemeester van Deurne.

Wethouder en communicatieadviseur
Nieuw is de politiek niet voor haar; ze was hiervoor wethouder voor de Partij van de Arbeid (PvdA) in de gemeente Laarbeek. Buter volgde het vwo aan het Macropediuscollege in Gemert en studeerde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Na afronding van het Doctoraal Bedrijfscommunicatie was ze actief als communicatieadviseur en tekstschrijver bij onder meer woningcorporatie Trudo, MEE Zuidoost-Brabant en de gemeente Veghel.

Foto’s: Gemeente Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen