12.3 C
Deurne
maandag 25 september 2023
Home- DeurneCoöperatie Stationspark Deurne en Boombelijd delen opnieuw gratis bomen uit

Coöperatie Stationspark Deurne en Boombelijd delen opnieuw gratis bomen uit

Na de geslaagde actie van vorig jaar waarbij op twee zaterdagen gratis bomen en struiken werden uitgedeeld aan inwoners van Deurne, gaan Coöperatie Stationspark Deurne en Stichting Boombelijd opnieuw een kleine duizend jonge bomen weggeven.

Op de uitdeelactie kwamen vorig jaar ruim honderd mensen af die op deze manier willen meehelpen om Deurne groener te maken. Je kon vorige keer kiezen uit verschillende bomen en struiken. “De vlinderstruik en de notenboom gingen het hardst”, vertelt Michel Lintermans van Coöperatie Stationspark Deurne.

Grote belangstelling
De organisatie verwacht op basis van de belangstelling van vorig jaar dat het ook deze keer druk zal worden. “Het was echt super! Mensen stonden in rijen vanaf de bushalte tot aan de moestuin bij het station waar we de planten uitdeelden”, vertelt Lintermans. Bij de actie zijn deze keer de vlierbes, zure kers, kardinaalsmuts, liguster, beuk, gele kornoelje, vlier en hulst verkrijgbaar.

‘Vangen fijnstof op’
Lintermans legt uit dat het plaatsen van meer bomen in Deurne belangrijk is: “Ze vangen veel fijnstof en CO2 op, produceren zuurstof en koelen de omgeving door verdamping van water bij warm weer.” De actie van Coöperatie Stationspark Deurne en Stichting Boombelijd sluit aan bij de landelijke acties van meerbomen.nu en LSA die de biodiversiteit in stad en land willen vergroten met het planten van miljoenen bomen in heel Nederland.

De afhaalactie in Deurne vindt plaats op zaterdag 4 maart van 10.30 tot 13.00 uur en op zaterdag 11 maart van 14.00 tot 16.00 uur. Het afhaalpunt vind je bij Coöperatie Stationspark Deurne aan de Spoorlaan 6, tegenover Café de Keizer rechts naast de fietsenstalling. De bomen en struiken zijn gratis verkrijgbaar zolang de voorraad strekt.

Lees ook:

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen