7.7 C
Deurne
dinsdag 23 april 2024
Home- DeurneDeurne verkozen tot best gewaardeerde station van Brabant

Deurne verkozen tot best gewaardeerde station van Brabant

Reizigers vinden station Deurne het meest aantrekkelijke station van Brabant. Dat blijkt uit de Stationsbelevingsmonitor 2022, een onderzoek van I&O Research in opdracht van NS en ProRail onder 85.000 treinreizigers.

Deurne scoort een 7,6 als rapportcijfer gevolgd door de Brabantse stations Ravenstein met ook een 7,6 op de tweede plaats en Breda met een 7,5 op de derde plaats in Brabant. Landelijk gezien staat het Deurnese station op plaats 48. Het station in het Limburgse Klimmen-Ransdaal kwam met een 8,3 als best gewaardeerde station van Nederland uit de bus.

Transformatie
Het stationsgebied in Deurne heeft in de laatste jaren een transformatie ondergaan en is voortaan een voorbeeld voor andere nog kille en ongezellige stations in Nederland. Het Deurnese initiatief van Michel Lintermans zorgde in de vorm van de Coöperatie Stationspark voor een meer gezellig en prettig station en omgeving, iets dat ook in het buitenland niet onopgemerkt bleef. In 2019 won het station van Deurne zelfs een prijs in een Britse verkiezing van mooiste stations.

Inspiratiebron
Daarnaast is er in 2020 in de Tweede Kamer een voorstel van het CDA aangenomen met station Deurne als inspiratiebron. Daarbij werd bepaald dat ondernemers en bewoners voortaan zelf hun plaatselijke station moeten kunnen opknappen. Deurne is daar volgens de politieke partij een goed voorbeeld van met de realisatie van de muurschildering met bekende Deurnenaren, het watertappunt, een elektrische fietspomp, het paneel met de songtekst ‘Tijd Genoeg’ van Ernst Jansz en een moestuin.

Lees ook:

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen