7.7 C
Deurne
maandag 15 april 2024
Home- DeurneGebiedsontwikkelaar AM bouwt groene woonwijk met 300 huizen op oude Boerenbond-terrein in...

Gebiedsontwikkelaar AM bouwt groene woonwijk met 300 huizen op oude Boerenbond-terrein in Deurne

Gebiedsontwikkelaar AM gaat op het Boerenbond-terrein in Deurne ongeveer 300 rijwoningen en appartementen bouwen. Hiervoor hebben AM en Voergroep Zuid een koopovereenkomst getekend waarmee de projectontwikkelaar nu eigenaar is van het gebied tussen de Stationsstraat en Haspelweg in Deurne.

Op die plek moet de nieuwe wijk ‘De Groene Heerlijkheid’ verrijzen. Er komen zowel koophuizen als sociale huurwoningen, waarvan volgens AM tachtig procent valt onder het betaalbare huur- en koopsegment. “Zo wordt voor mensen met een middeninkomen, ouderen en jongeren binnen ‘De Groene Heerlijkheid’ een perspectief geboden op een woning in een toegankelijk prijssegment”, aldus de gebiedsontwikkelaar.

Dorpse sfeer
AM meldt dat de nieuwe woonlocatie een dorpse sfeer krijgt en een gemoedelijkheid passend bij het huidige karakter van Deurne: “Het bedrijventerrein transformeert naar een fijne, groene en toekomstbestendige buurt waar ontmoeten en natuurinclusiviteit de dragers zijn. Er wordt daarbij gekeken naar vernieuwing van de huidige winkels van Praxis en Welkoop in Deurne.”

AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep en is geen onbekende als het gaat om woningbouw in onze gemeente. “Met ‘De Groene Heerlijkheid’ gaan we opnieuw een mooie verbinding aan met Deurne. Vanuit een goede, eerdere samenwerking met de gemeente in de realisatie van woongebied Façade in de Spoorzone zetten wij ons graag in om een mooie woonwijk aan Deurne toe te voegen”, zegt adjunct-directeur Jaap van Engelshoven van AM Zuidwest.

Praxis en Welkoop
Mede-initiatiefnemer voor het plan, directeur Ronald van de Ven van Voergroep Zuid denkt dat de nieuwe woonwijk goed aansluit op de ambities die er in de gemeente Deurne zijn wat betreft nieuwbouw: “Als coöperatie Voergroep Zuid vinden wij het belangrijk dat we de Praxis en Welkoop kunnen vernieuwen, verduurzamen en behouden voor Deurne. Daarnaast is het mooi dat we op deze manier een bijdrage kunnen leveren aan het tot stand komen van duurzame, betaalbare woningen voor de mensen in Deurne. Zeker in een tijd waarin er een grote behoefte is aan betaalbare woningen.”

Voergroep Zuid is een producent van diervoer en heeft daarnaast zeven Welkoopwinkels en een Praxis. Het bedrijf is ook betrokken bij financiële dienstverlener Rivez.

Lees ook:

Foto: AM

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen