18.7 C
Deurne
zaterdag 18 mei 2024
Home- DeurneGladiatoren van Deurne strijden opnieuw voor goede doel; tweede editie boks-gala in...

Gladiatoren van Deurne strijden opnieuw voor goede doel; tweede editie boks-gala in de maak

Na de geslaagde eerste editie van de Gladiatoren van Deurne waarbij vorig jaar 22.500 euro werd ingezameld voor het TEJO-huis, gaat op 29 juni volgend jaar opnieuw een twintigtal Deurnese ondernemers de boksring in om geld in te zamelen voor lokale goede doelen.

“We hebben nooit het idee gehad dat we dit in de loop der tijd nog vaker zouden gaan doen. Alleen na de eerste editie kregen we zoveel positieve reacties van mensen die zeiden dat we dit echt nog een keer moesten doen”, vertelt initiatiefnemer John Bersch. “Dat gaf ons ook een supergoed gevoel, want uiteindelijk doe je het daarvoor. Het is ook een hele mooi metafoor: de bokshandschoen oppakken voor een goed doel en voor je eigen gemeenschap iets voor elkaar boksen.”

Achterliggend doel
Het idee voor het evenement kreeg Bersch door de verschillende boxing-events die hij in Gemert had meegemaakt en waaraan hij bij twee ervan als trainer deelnam. “Het business-boksen heeft ook een mooi achterliggend doel om met de lokale ondernemers iets te doen voor de lokale gemeenschap en voor een goed doel. Dus toen dacht ik; wat ze bij onze buren kunnen, kunnen wij minimaal zo goed”, zegt Bersch met een lach.

De initiatiefnemer van Gladiatoren van Deurne is zelf al bijna 30 jaar actief in de bokssport en is hoofdtrainer en voorzitter van Boksclub Deurne. John Bersch weet daarom hoe belangrijk een goede voorbereiding is voor de deelnemende ondernemers: “Sommige hebben nog nooit een bokshandschoen aan gehad, dus we hebben ze vorige keer uitvoerig begeleid en getraind, om volledig voorbereid een officiële wedstrijd te kunnen boksen.”

Zeven maanden training
Ook de ondernemers die dit keer meedoen, krijgen de nodige begeleiding van professionele bokscoaches. De deelnemers krijgen een training die zeven maanden duurt en waarbij gemiddeld vier keer per week wordt getraind.

Omdat ze in het dagelijks leven achter de kassa staan in hun winkel of achter een bureau zitten in hun bedrijf, moeten ze er volgens Bersch echt voor gaan. “We werken met de deelnemers aan hun techniek en begeleiden ze zowel mentaal als lichamelijk.” De beloning is volgens hem heel groot: “De ondernemers van de eerste editie zeiden na afloop allemaal: dit is het mooiste dat ik ooit in mijn leven gedaan heb.”

TEJO-huis
De vorige keer was het TEJO-huis het goede doel waarvoor gebokst werd. “Tijdje terug hebben we nog een evaluatie gehad en hebben ze laten zien wat ze met het bedrag onder andere gedaan hebben. Dat is gewoon fantastisch! Wij zijn als organisatie en ondernemers heel erg blij dat we die bijdrage hebben kunnen leveren. Dat waren het bloed, zweet en tranen absoluut waard”, vertelt John Bersch.

Waar bij de Gladiatoren van Deurne in 2024 geld voor wordt ingezameld, staat volgens Bersch nog niet vast: “Er zijn in Deurne vele kleinere initiatieven die weinig steun krijgen, dus bij deze editie gaan we voor meerdere kleine goede doelen. Welke dat precies zijn, wordt later nog bekendgemaakt.”

Roaring Twenties
Het Business Boxing Event op zaterdag 29 juni 2024 vindt opnieuw plaats op het terrein van Green Valley Estate. “Voor deze editie wordt de evenementenhal omgetoverd tot een ware bokstempel, waar de deelnemende ondernemers weer voor de eeuwige roem gaan strijden. Het event is net als de eerste editie geheel in stijl van de Roaring Twenties”, legt John Bersch uit.

Ook worden de deelnemers weer aangekondigd door de professionele ringspeaker Ray Martin en betreden de gladiatoren elk met hun eigen spectaculaire opkomst de boksarena. De wedstrijden vinden plaats op basis van fair play en staan onder toezicht van een scheidsrechter en jury van de Nederlandse Boksbond.

Ondernemers uit de gemeente Deurne die ook willen boksen voor het goede doel, kunnen zich melden via de website van Gladiatoren van Deurne. “Aanmelden wil nog niet zeggen dat je al definitief mee gaat doen. We hebben namelijk nog geen idee van hoeveel mensen zich deze keer zullen aanmelden. Wat wel leuk zo zijn, is als ook ondernemers uit bijvoorbeeld Liessel en Neerkant zich inschrijven. Vorige keer was het deelnemersveld vooral afkomstig uit het centrum van Deurne. We hopen dat er deze editie ook mensen meedoen uit alle kerkdorpen”, zegt Bersch.

Lees ook:

Foto’s: Josanne van der Heijden

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen