12.3 C
Deurne
maandag 25 september 2023
Home- DeurneHoogste punt nieuwbouw Sprong- en Alfrinkcollege Deurne bereikt

Hoogste punt nieuwbouw Sprong- en Alfrinkcollege Deurne bereikt

De leerlingen van het Sprongcollege en Alfrinkcollege in Deurne mochten donderdag helemaal losgaan met confettikanonnen. Het hoogste punt van de nieuwbouw van IVO Deurne is bereikt en dat werd gevierd met confetti en het hijsen van de vlag van de scholengemeenschap. Het nieuwe gebouw wordt het onderkomen van het Sprongcollege en Alfrinkcollege.

Rector Martine Overdijk en Yvonne Kops van de Raad van Bestuur van Ons Middelbaar Onderwijs (OMO) zijn tevreden met de voortgang van de bouw. Naar verwachting is het nieuwe pand begin 2024 klaar.

Eigen identiteit
IVO Deurne geeft aan dat de nieuwbouw voldoet aan de eisen van de huidige tijd, zodat optimaal lesgeven mogelijk is. Verder wordt het een Bijna Energie Neutraal Gebouw (BENG) dat wordt verwarmd met warmtepompen. Door het gebruik van veel hout en rustige kleuren krijgt het gebouw een natuurlijke uitstraling, passend in een groen ingerichte omgeving. Het Sprong- en Alfrinkcollege behouden in het nieuwe gebouw hun eigen identiteit. Zo krijgen beide scholen een eigen ingang en eigen faciliteiten.

Bij de viering van het hoogste punt werd alcoholvrij het glas geheven en waren er voor de mensen van de bouw en andere genodigden hapjes en een drankjes die door leerlingen van het Sprongcollege werden verzorgd.

Lees ook:

Foto: IVO Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen