-1.2 C
Deurne
zaterdag 10 december 2022
Home- DeurnePeter Gillis op DMG Radio: “Laat ze maar komen, heb 4.000 tot...

Peter Gillis op DMG Radio: “Laat ze maar komen, heb 4.000 tot 6.000 bedden beschikbaar”

Tijdens de lokale inzameling ‘Deurne in actie voor Oekraïne’ van DMG Radio kwam Peter Gillis zaterdagochtend langs in de radiostudio om meer te vertellen over de bedden die hij beschikbaar wil stellen voor vluchtelingen uit Oekraïne.

Hij kan op verschillende van zijn parken samen tussen de 4.000 en 6.000 mensen onderdak bieden, legt Gillis uit bij DMG Radio: “Als je die schrijnende beelden ziet op tv heb ik zoiets van laat ze maar komen. Die mensen hebben rust nodig en een dak boven hun hoofd. Waar kan dat nou beter dan op een mooi park.”

‘Nog even niet’
Toch hoorde Gillis lange tijd niets op zijn aanbod. “Ik heb al eens eerder plekken aangeboden voor vluchtelingen bij het ministerie en bij Vluchtelingenwerk Nederland (COA) maar daar hoorde ik niks op terug. Nu ook na vier mailtjes, gisteren dan eindelijk een antwoord van de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost dat het nu nog even niet nodig was.”

Dringend hulp nodig
Of de terughoudendheid om op zijn aanbod in te gaan, voortkomt uit de rechtszaak tussen hem en de gemeente Asten weet hij niet. “Het zou kunnen maar ik vind dat je die dingen gescheiden moet zien. Het gaat erom dat we die mensen uit Oekraïne helpen en even niet om die rechtszaak. Die vluchtelingen hebben dringend hulp nodig en die wil ik geven. Alleen op Prinsenmeer in Asten kan ik morgen al meteen ongeveer 600 mensen een prettige verblijfsplek bieden met een eigen keukentje en badkamer zodat ze weg kunnen uit die vreselijk omstandigheden en tot rust kunnen komen”, legt Peter Gillis uit.

Hij deed ook nog een oproep aan de luisteraars van DMG om vandaag mee te doen aan ‘Deurne in actie voor Oekraïne’ en om een donatie te doen via https://giro555.digicollect.nl/dmg-deurne.

 

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen