15.8 C
Deurne
zondag 16 juni 2024
Home- DeurneSloop fabriekspanden Nies pas in voorjaar 2022 hervat

Sloop fabriekspanden Nies pas in voorjaar 2022 hervat

De sloop van de oude fabriekspanden van Gebroeders Nies Vouwkartonnage in Deurne wordt op zijn vroegst pas in het voorjaar van 2022 weer opgestart. Dat schrijft de aannemer van de nieuwbouwplannen aan de Laurens Costerstraat in een brief aan de omwonenden.

Begin september werd de sloop stilgelegd, omdat er zich mogelijk vleermuizen gehuisvest hadden. Onderzoek heeft tot nu toe niet aangetoond dat er zich een vleermuissoort in het pand heeft gehuisvest.

Vleermuiskasten
Toch zijn er wel maatregelen genomen. Zo zijn er onlangs in het Tasveld en omgeving meerdere vleermuiskasten geplaatst. “Deze maatregel is getroffen zodat de vleermuizen in de directe omgeving terecht kunnen voor de komende winterperiode. De sloop heeft hierdoor helaas een behoorlijke vertraging opgelopen en wordt niet eerder dan voorjaar 2022 weer opgestart”, aldus de aannemer.

Bouw najaar 2022 van start
Op de plek van de fabriekspanden van Gebroeders Nies Vouwkatonnage komen in totaal 52 woningen. Het gaat om een combinatie van koop- en huuwoningen in de vorm van rijtjeswoningen, tweekappers en appartementen.

Oorspronkelijk zou de bouw eind 2021 van start gaan. “De afronding van sloop en bodemsanering staan nu gepland vóór de zomer van 2022.” Alle vergunningen en het gewijzigde bestemmingsplan moeten in het najaar van 2022 rond zijn. Dan hoopt de aannemer ook te kunnen starten met de bouw.

Foto’s: Tim van der Weerden

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen