18.6 C
Deurne
donderdag 20 juni 2024
Home- DeurneSneeuw, dalende benzineprijs en nieuwe pastoor; 1 april grap of echt waar

Sneeuw, dalende benzineprijs en nieuwe pastoor; 1 april grap of echt waar

Grappenmakers kijken elk jaar uit naar 1 april om anderen op een ludieke manier voor de gek te houden. Deze keer zijn er op de dag dat er traditiegetrouw grappen worden uitgehaald verschillende dingen waar je zo je twijfels over kan hebben.

Er zou vandaag sneeuw vallen, de benzineprijs daalt en DMG-dj Ramon van Hoek zou zich beschikbaar stellen om de nieuwe pastoor van Deurne te worden. Allemaal zaken waar je in eerste instantie niet van zou denken dat ze echt gebeuren, zeker niet op 1 april.

Koude lucht
Wat betreft de sneeuwval is in de gemeente Deurne vandaag duidelijk te zien dat dit in elk geval geen 1 april grap is. Doordat de wind naar het noorden is gedraaid, komt er koude lucht ons land binnen en begon het in de regio gisterenavond te sneeuwen. Ook al is het opmerkelijk voor de tijd van het jaar, toch werd Deurne op een vrijdagochtend in april wakker in een sneeuwwitte wereld.

Grote drukte
Het nieuws dat de benzineprijs op 1 april na lange tijd eindelijk daalt, blijkt ook geen grap te zijn. Een liter benzine wordt vrijdag ruim 1 eurocent goedkoper. Volgens United Consumers kan de landelijke gemiddelde adviesprijs voor benzine zelfs 1,4 cent lager uitvallen dan op donderdag. Hierdoor wordt er vandaag ook grote drukte verwacht bij de tankstations in de regio.

Carrièreswitch
Het meest opmerkelijke nieuwtje was afgelopen dagen nog wel de carrièreswitch van DMG-dj Ramon van Hoek, die vorige week aankondigde de opvolger te willen worden van pastoor Paul Janssen. De 48-jarige Van Hoek geeft aan dat hij vooral sinds de coronatijd veel momenten heeft gehad waarbij hij het gevoel kreeg dat hij met zijn carrière een andere kant op moest gaan.

Hartverwarmende reacties
Dat nieuws leverde naast veel gelukwensen ook wat ongeloof en twijfel op. “Ik heb hele leuke en hartverwarmende reacties gekregen van veel mensen maar er zijn natuurlijk altijd mensen die denken dat het om een 1 april grap gaat. Het enige dat mijn ambitie om de nieuwe pastoor van Deurne te worden met die datum linkt, is de dat ik vanaf die dag toevallig beschikbaar ben voor de inwerkperiode”, legt Van Hoek uit.

Sfeer en ambiance
Maar ook dit nieuws lijkt net als de sneeuw en dalende benzineprijs geen 1 april grap, want vrijdagochtend werd hij al gesignaleerd in de St. Willibrordkerk aan de Markt in Deurne. “Het is belangrijk dat ik al aan de sfeer en ambiance van de prachtige kerk gewend ben en weet waar alles staat voor ik begin. Ik ben ook heel blij dat mijn dj-set precies past op het altaar. Daarmee denk ik dat ik ook jongeren in de gemeenschap kan overhalen tot een kerkbezoek”, zegt Van Hoek.

Hij vertelt zaterdagochtend bij DMG Radio rond 9.30 uur in het programma Deurne Draait Door meer over zijn eerste verkenningen als mogelijke nieuwe pastoor in Deurne. In de regio Deurne is DMG Radio te ontvangen op 106.2 FM en online kun je luisteren via dmgdeurne.nl en met de DMG-app die gratis is te downloaden in Google Play en de App Store.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen